Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 29 Decembar 2014 20:24

Tri pobjede Kengura

10. kolo lige mladih je donijelo gradski derbi u kojem su se sastali omladinski košarkaški klub Čelik i košarkaški klub Kengur. Igrane su utakmice u tri  kategorije pionira,kadeta i juniora. Iz ove tri utakmice košarkaši Kengura su izašli uspješniji i imali pozitivan omjer od dvije pobjede i jednog poraza. 

Već u srijedu 24.12.20014 igrana je kadetska utakmica ova dva tima u dvorani Bilmišće gdje su na kraju kao pobjednici izašli košarkaši Čelika slavivši rezultatom 66 : 45. Sami početak utakmice je donjeo nervoznu igru sa obje strane gdje je bilo puno grešaka ali su na kraju prvog poluvremena košarkaši Čelika imali prednost od 10 poena koju su do kraja povećali i zasluženo slavili.

 

U nedjelju 28.12.2014 igrane su dvije utakmice ovih selekcija u konkurenciji pionira i juniora. Prvi na parket su izašli pioniri gdje je Kengur potpuno zasluženo slavio rezultatom 11 : 82. Od samog početak se vidjela razlika u kvalitetu gdje se prednost Kengura povećavala iz minute u minutu što oslikava i konačni rezultat od +71 za Kengur. Ovom pobjedom pioniri Kengura su ostali na maksimalnom učinku od 8 pobjeda iz isto toliko utakmica.

 

Juniorska utakmica sa pravom može ponijeti epitet derbija kola gdje se do posljednjeg trenutka odvijala prava "borba" na parketu gdje su na kraju potpuno zasluženo pobjedu odnijeli juniori Kengura. Sami početak utakmice je pripao juniorima Kengura koji su na kraju prve četvrtine imali prednost od 14 : 9. Do kraja prvog poluvremena ekipe su igrali koš za koš i Kengur je imao prednost od 34 : 31. Početak treće četvrtine je pripao Čeliku koji serijom 8 : 0 pravi prednost od +5 (39 : 34), ali su juniori Kengura uspjeli da smanje broj neprisiljenih grešaka i uvedu utakmicu u zadnju četvrtinu u potpuni egal 43 : 43. U zadnjoj četvrtini više želje,koncentracije i angažovanosti su imali juniori Kengura koji su slavili zasluženo "gostujuću" pobjedu rezultatom 68 : 71. Najefikasniji igrači u pobjedničkoj ekipi su bili Ernes Mešinović sa 20 poena i Amir Nakić sa 14 poena, dok je kod Čelika Ibrahim Durmo ubacio 28 poena. Treba napomenuti da je ovaj susret privukao veliki broj gledatelja u gradskoj Areni Zenica.

 

Još u četvrtak pioniri Kengura su igrali zaostalu utakmicu 9 kola protiv ekipe Vukova iz Zenice i slavili visoku pobjedu rezultatom 91 : 10. 

 

Pionirke Kengura su također bile aktivne ovog vikenda i igrale derbi susret protiv ekipe BH Starta i ostvarile još jednu pobjedu rezultatom 47 : 33. Ovom pobjedom pionirke Kengura su završile ovu takmičarsku godinu bez poraza ostvarivši maksimalni učinak u svim utakmicama.

 

 Kadetkinje Kengura su u odličnoj utakmici i egal završnici minimalno poražene rezultatom 44:45 od ekipe BH Start.

 

Rezultati : 

Pioniri :  OKK Čelik - KK Kengur      11:82

Kadeti :  OKK Čelik - KK Kengur     66:45

Juniori :  OKK Čelik - KK Kengur      68:71

Pionirke : KK Kengur - KK BH Start  47:33

Kadetkinje: KK Kengur - KK BH Start 44:45

 

Naredno 11 kolo koje je na rasporedu poslije zimske pauze 24/25.01.2015  košarkaši Kenrgura će ugostiti KK Abeceda iz Zenice.

 

Jasmin Efendić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)