28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 Decembar 2014 17:14

Baždarevićevo predstavljanje u Zenici

Novi selektor seniorske nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zvanično je predstavljen na današnjoj konferenciji za medije u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Naglašeno je da je Baždarević potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Euro 2016., s mogućnošću produženja saradnje nakon kvalifikacija.

 

- Hvala Izvršnom odboru što me je odabrao, spreman sam na izazove i želim krenuti u akciju. Učinit će sve da sa svima dobro sarađujemo u interesu fudbala u BiH - rekao je Baždarević. U sklopu konferencije za medije rečeno je da će Baždarevićevi pomoćnici biti Stefan Žili iz Francuske i Dragan Perić, dok će imena golmana i još jednog pomoćnika biti objavljeni u narednom periodu.


KLIKNI OVDJE da vidiš Facebook FOTO GALERIJU

 

Baždarević je na funkciji selektora bh. nogometaša prije dvije sedmice zamjenio Safeta Sušića. Novog selektora očekuje nastavak kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Francuskoj, u kojima se BiH nalazi u teškoj poziciji sa samo dva osvojena boda iz četiri utakmice.žžMi nismo zemlja bogata fudbalerima, ne možemo si priuštiti luksuz da gubimo igrače. Ja sam već počeo raditi na tome, ali još nije vrijeme za špekulacije o imenima potencijalnih reprezentativaca - izjavio je selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević na zvaničnom predstavljanju u Trening kampu NSBiH u Zenici.  Vjeruje da će reprezentacija BiH pod njegovim mandatom dobiti nove igrače, te da je on već počeo pratiti potencijalne kandidate. Izvršnom odboru je zahvalio na izboru, te istakao da je spreman na izazove i da želi krenuti u akciju. 

 

- Učinit će sve da sa svima dobro sarađujemo u interesu fudbala u BiH - rekao je Baždarević.  On je na poziciji selektora zamijenio Safeta Sušića. Potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Euro 2016., s mogućnošću produženja saradnje nakon kvalifikacija.  Prilikom zvaničnog predstavljanja selektora, otkrivena su imena i dva Baždarevićeva pomoćnika. To su Stefan Žili iz Francuske i Dragan Perić, dok će imena trenera golmana i još jednog asistenta biti objavljeni u narednom periodu.  Na konferenciji su objavljena imena novih selektora i ostalih bh. selekcija.


Umjesto Vlade Jagodića, Izvršni odbor NSBiH odabrao je Darka Nestorovića za selektora mlade U21 reprezentacije BiH, dok će juniorsku U19 selekciju predvoditi Toni Karačić, a selektor kadetske U15 reprezentacije je Zoran Erbez. Samira Hurem je ostala na poziciji selektora ženske seniorske reprezentacije BiH, dok će mlade ženske selekcije predvoditi Nikola Nikić (U19) i Ilija Lučić (U17). Boro Matan je izabran za selektora futsal reprezentacije BiH, a Mirza Varešanović olimpijsko-mediteranske selekcije. Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić je naglasio da je godina na izmaku protekla u znaku učešća BiH na SP-u u Brazilu, uz veliki broj aktivnosti NSBiH, popraćenih brojnim problemima, te da je Savezu i novim selektorima potrebna podrška javnosti u nastojanjima da ispune zadate ciljeve.

 
 
„A“ reprezentacija:
Asistent: Stefan Žili (Stephane Gilli)
Asistent: Dragan Perić
 
„U-21“
Selektor: Darko Nestorović
Asistent: Dženan Uščuplić
Trener golmana: Danimir Milkanović
 
„U-17“
Selektor: Sakib Malkočević
Asistent: Adi  Mulaosmanović
Trener golmana: Nenad Džidić

Olimpijsko-mediteranska
Selektor: Mirza Varešanović
Asistent: Dželaludin Muharemović
Trener Golmana: Aleksandar Božović

„U-19“
Selektor: Toni Karačić
Asistent: Ahmet Kečalović
Asistent: Saša Krupljanin
Trener golmana: Goran Brašnić

„U-15“
Selektor: Zoran Erbez
Asistenti: Amir Apaur, Mehmed Berberović, Zlatko Čondić,Vlado Slišković, Kristijan Cvijetić i Adis Obad.
 
„A“ ženska reprezentacija
Selektor: Samira Hurem
Asistent: Dragan Jevtić
Asistent: Valentin Plavčić
Trener Golmana: Mustafa Peštalić
 
„U-19“ ženska reprezentacija
Selektor: Nikola Nikić
Asistent: Arijana Puljić
Asistent: Lejlad Šarić
Trener golmana: Adnan Gušo
 
„U-17“ ženska reprezentacija
Selektor: Ilija Lucić
Asistent: Sabina Pehlić
Asistent: Zoran Dimitrić
Trener Golmana: Zijo Tojaga
 
Futsal reprezentacija:
Selektor: Boro Matan
Asistent: Muhamed Poričanin
Asistent: Enes Crnalić
Asistent: Predrag Dobrilović
 
U narednom periodu će biti kompletirani svi stručni štabovi.