Printaj ovu stranu
subota, 27 Decembar 2014 03:32

Novosti iz RK Čelika

Upravi odbor je drugo mjesto na prvenstvoj tabeli Premijer lige BiH na kraju jesenjeg dijela prvenstva ocijenio vrlo dobrim rezultatom nadajući se u nastavku prvenstva osvajanju titule šampiona.

 

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog kluba ,,Čelik'' usvojena je analiza jesenjeg dijela prvenstva i usvojeni  ciljevi u daljem takmičenju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  

''Osvanje drugog mjesta u Premijer ligi, sa bodom manje od prvoplasirane sarajevske ,,Bosne'' ocjenjeno je vrlo dobrim rezultatom, mada ostaje žal za olako izgubljenim prvim mjestom.  Prvo mjesto smo izgubili bukvalno 10 sekundi prije kraja utakmice u predposljednjem kolu prvenstva u Gračanici, kada smo četiri  minute prije kraja  utakmice vodili sa pet golova razlike, a  pola minuta prije  kraja, kada smo vodili jedan razlike i imali loptu i bili pred golom protivnika, naš igrač Davor Kadić pravi neoprostivu grešku, udara igrača bez lopte, oduzima nam se lopta i 10 sekundi do kraja utakmice ,,Gračanica'' izjednačuje rezultat. Igramo neriješeno i gubimo dva važana boda, koja nam nedostaju za prvo mjesto''  – kazano je u saopštenju sa sjednice Upavnog odbora RK ,,Čelika''. I dalje dodaje: ,,i sa ovakvim rezultatom - drugim mjestom na tabeli Premijer lige, mi smo ekipa sa najboljim sportskim rezultatom u Zenici u ovoj godini. Ne smatramo da je,  bez obzira na sve,  neuspjeh biti drugi, jer imamo i drugo poluvrijeme prvenstva – proljeće, gdje idemo na prvo mjesto i titulu šampiona.''

 

Upravni odbor Kluba je dobio garancije Gradske uprave i Gradonačelnika Husejina Smajlovića da će podržati dalju borbu RK ,,Čelika'' za prvu poziciju i osvajanje prve titule prvaka države u 2015. godini, kada se navršava 65 godina postojanja Kluba. 

 

RAZLAZ SA TRENEROM SAVČIĆEM

 

Upravni odbor RK ,,Čelika'' je danas razriješio dužnosti prvog trenera Milanka Savčića, koji je ekipu  ,,Čelika'' vodio u prethodnoj polusezoni. Iako su izrečene pozitivne ocjene  o stručnom znanju i trenerskim sposobnostima trenera Savčića . 

''Ipak, prigovara mu se da je boljom harmonizacijom odnosa sa igračima – ,,Čelik''  zasigurno sada mogao imati tri do pet bodova više od osvojenih  33 boda. Odavno je uočeno da nešto neštima između igrača i trenera Savčića i čekao se kraj prvenstva da se to pitanje razrješi'' – rečeno je u saopštenju sa Upravnog odbora Kluba. 

 

-Kada riječ  o novom treneru – na sjednici je istaknuto više kandidata za

trenera. 

 

Obavljen je i razgovor sa aktuelnim selektorom Draganom Markovićem, koji je postigao sjajne rezultate sa BiH reprezentacijom i koji je bio naš kandidat broj 1 za ,,Čelikovog'' novog šefa stručnog štaba, ali on je već dobio angažman za trenera u njemačkoj Bundesligi. Tako su kandidati za šefa stručnog štaba ,,Čelika'' za sada -  Dado Ridžić, Adnan Bašić i Vojislav Rađa – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.

 

 – Odluka će se, nakon razgovora sa kandidatima donijeti što prije, kako bi novi trener mogao sudjelovati i u eventualnom dovođenju novih igrača – kaže Pane Škrbić.

 

Na sjedniici Upravnog odbora usvojena je i lista potencijalnih kandidata za tri nove igračke pozicije u klubu i sada slijede razgovori sa tim igračima. Po prvi put nakon više godina, gotovo je sigurno da u ekipi neće biti igrača –stranaca. Za razliku od prošlog prvenstva u ekipi neće biti Milana Ivančeva (igra u Iranu), Milana Duvnjaka (operisao koljeno i neće ga biti u ekipi do 1. jula), ali se u posljednjih nekoliko prvenstvenih utakmica nakon operacije u ekipu uspješno vratio kapiten Mirza Dervenčić. 

 

PRIORETET: FINANSIJSKA KONSOLIDACIJA

 

-Ovo je zasigurno jedan od najoganizovanijh klubova ne samo u Zenici već i u BiH. Gotovo jedini problem ovdje  je  novac, koji se mora riješiti nalaskom generalnog sponzora i većom potporom Grada. U tri navrata bili smo pri kraju dogovora o generalnom  sponzoru, ali nikada ga nismo dobili. Zato je finansijska konsolidacija prioritet svih prioriteta. Ne radi se ovdje o primanjima igrača, već  treba znati da nas svaka prvenstvena utakmica kod kuće (službena lica i drugi troškovi)  a i gostujuće utakmice (autobus i drugi troškovi) koštaju od dvije  do tri hiljade maraka po utakmici, tu je sportska oprema, lopte, rekviziti – ističe Pane Škrbić. 

 

Upravni odbor je zaključio da se izvrši i potpuna rekonstrukciju upravljanja klubom. Otvoren je ,,konkurs'' za novu Upravu  i novog predsjednika Kluba, te odlučeno da se raspiše konkurs za profesionalnu funkciju ili direktora, ili sekretara Kluba.

 

Kako sada stvari stoje – početak priprema za novu sezonu biće zakazan najvjerovatnije za 10. januar, o čemu će odluka biti donešena na narednoj sjednici Upravnog odbora RK ,,Čelik''. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)