17 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Decembar 2014 19:37

Završen seminar za trenere

U okviru Trening centra u Zenici danas je završen seminar za selektore i trenere ženskog nogometa/fudbala, koji je vodila FIFA instruktorica Anna Signeul, selektorka ženske reprezentacije Škotske. 

 

Na četvrtom FIFA seminaru učestvovali su svi treneri premijerligaških klubova i selektori svih selekcija ženskog nogometa u BiH, te nekoliko trenera nižih liga. 

 

-Ovo je nastavak aktivnosti koje se već četvrtu godinu provode u okviru Saveza na edukaciji osoba koje rade u ženskom nogometu. Mi konstantno napredujemo, a nakon što je Savez oformio jedinstvenu ligu u ženskom fudbalu sada je potrebno da imamo i stručan kadar. Ovaj seminar nam je ponudio bogat sadržaj, a i uslovi u kojim smo radili su bili odlični - rekla je Samira Hurem, selektorka ženske seniorske reprezentacije. 

 

Za protekle četiri godine u okviru ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini napravljen je veliki pomak. Od četiri takmičarska kluba naraslo se do broja od 30 klubova, a na UEFA rejting listi reprezentacija BiH se popela za devet mjesta. 

 

Postoje tri sistema takmičenja u seniorskoj konkurenciji, plus Liga juniorki u okviru NS Federacije BiH. 

 

Seminar za selektore i trenere ženskog nogometa/fudbala zatvorio je tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić, koji je zahvalio i čestitao svim učesnicima, a instruktorki Anni Signeul uručio je dres bh reprezentacije.