Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 15 Decembar 2014 21:10

KK REI u Zenici i Kaknju

Karate klub Rei Zenica je proteklog vikenda za svoje članove u Kaknju i Zenici organizirao polaganja po SKDUNBIH pravilima. Ispitnu komisiju na polaganju su činili troje majstora karatea, Eldin Đulić (3. DAN), Eldina Helja (1. DAN) i Kenan Hodžić (1. DAN).

 

"Polaganju u Kaknju je pristupilo 15, a u Zenici 25 kandidata. Radili su kihon, kate i kumite. Svi su demonstirali jako dobre karate vještine i uspješno položili za veća kyu zvanja", kaže Eldin Đulić, trener KK REI Zenica.

 

Nova KYU zvanja stekli su: Amra Porča, Soraja Ljuca, Adin Durmić, Naser Aganović, Dženita Muslić, Ilma i Almin Zukić, Davud Bašić, Vedad Karahodžić, Kenan Fejzović, Ajna Goralija, Amra Kevilj, Hamza Memčić, Nedar i Sajra Paljević, Harun Mušija, Kerim Bašić, te braća Enis, Ensar i Omar Omanović i Adi i Aldin Omeragić (žuti pojas – 8. kyu) zatim: Firdevsa i Ishak Sarajlić, Medina Hrusto i Mirzet Smajlović (oranž – 7. kyu), Sara Plavčić, Merima Gračić i Amina Hadžihasanović (crveni – 6. kyu), Kerim Mujić i Merjem Mehić (zeleni – 5. kyu), Harun Džulabić, Laida Ganibegović i Anes Čivić (plavi – 4. kyu), Nejla Skelić i Sajra Mehić (plavi - 3. kyu), Sara Škoro (ljubičasti – 2. kyu), te Ajna Aličković i Amar Skomorac, koji su kao najbolji na polaganju položili predmajstorska zvanja (braon – 1. kyu).

 

Dva specijalna pehara dobili su najuspješniji takmičar i takmičarka kluba za 2014. godinu. Za najuspješnijeg takmičara Kluba za 2014. proglašen je Salih Čeleš, koji je početkom oktobra na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj osvojio zlatnu medalju, a za najuspješniju takmičarku Kluba u 2014. proglašena je Elma Podojak iz sekcije u Kaknju, koja je u Poljskoj osvojila bronzanu medalju. Članovima KK Rei u narednom periodu predstoji turnir u Brčkom 21. decembra, te seminar prof.dr. Ilije Jorge u Visokom od 26. do 28. decembra.

Pored sekcija u Zenici (OŠ Vladimir Nazor na Mokušnicama), u Janjićima i u Kaknju (OŠ Mustafa Bašeskija),odnedavno Karate klub REI vrši upis novih članova i organizira treninge i u Osnovnoj školi Miroslav Krleža u Travničkoj ulici u Zenici. Svi zainteresirani uspješnom timu KK REI Zenica mogu se pridružiri srijedom od 17,00 sati ili petkom od 18,00 sati. Članarina novih karatista u OŠ Miroslav Krleža za prvi mjesec treninga je besplatna.

 

kkrei diplome zenicakkrei diplome kakanj

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)