Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 08 Decembar 2014 10:33

Uspješno kolo za KK Kengur

I proteki vikend je bio veoma aktivan za košarkaški klub Kengur koji je igrao ukupno 5 utakmica. Na rasporedu je bilo 7 kolo lige mladih u kojem su tri muške selekcije: pionira, kadeta i juniora bili domaćini gradskom rivalu ekipi KK Nets, dok su dvije žesnke selekcije: pionirke i kadetkinje bile gošće ekipi ŽKK Tešanj.

 

 

Sa pravom se može reći da je derbi 7 kola između ekipa Kengura i Netsa prikazao veoma kvalitetnu košarku u prepunoj dvorani osnovne škole Musa Ćazim Ćatić. Prvi na parket su izašli pioniri ova dva kluba koji su odigrali utakmicu sa puno preokreta i neizvjesnosti gdje je domaćin Kengur na kraju ipak zasluženo slavio nakon dva produžetka rezultatom 81:80. Još jednu utakmicu sa puno neizvjesnosti su odigrali juniori ova dva kluba gdje su gosti košem u zadnjoj sekundi slavili rezultatom 73:75. U konkurenciji kadeta visoku i zasluženu pobjedu je ostvario Kengur rezultatom 71:36.

Ženske selekcije KK Kengur su gostovale u Tešnju i tamo odigrale dvije utakmice. 

 

Najmlađe košarkašice Kengura (pionirke) su došle do još jedne pobjede protiv svojih vršnjakinja iz Tešnja rezultatom 38:24, dok je utakmica kadetskih ekipa donjela egal završnicu gdje su više koncentracije na samom kraju imale košarkašice Tešnja i slavile rezultatom 34:31. 

 

Rezultati 7 kola :

pioniri: KK Kengur- KK Nets    81: 80  

kadeti: KK Kengur- KK Nets    71: 36

juniori: KK Kengur- KK Nets    73: 75

pionirke: ŽKK Tešanj- KK Kengur   24: 38

kadetkinje: ŽKK Tešanj- KK Kengur 34: 31

 

U narednom 8 kolu četiri muške selekcije Kengura će gostovati u Tešnju, dok će košarkašice Kengura biti domaćini ekipi Žepča.

 

Jasmin Efendić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)