02 Oktobar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Decembar 2014 21:14

Džumhur i Đoković u Areni?

Prvi teniser svijeta Novak Đoković i naš najbolji teniser Damir Džumhur do kraja godine mogli bi se naći na terenu zeničke Arene, u humanitarnom meču za oboljelog Zeničanina Filipa Blaževića.

 

Ideju je inicirao fotoreporter "Avaza" Jasmin Hadžić, koji je u više navrata sarađivao s dvojicom popularnih sportista, a i sam se amaterski bavi tenisom. Džumhur je samoinicijativno pomagao poplavljenima u BiH, lično im donoseći pomoć, a on i Đoković već su organizirali humanitarni spektakl za poplavljene u regionu Balkana.

 

- Arena ima uvjete za takav meč, a Nole i Damir poznati su po svojim humanitarnim nastupima. Menadžment Arene i direktor Feđa Jovanović oduševljeni su idejom i pristali su da preuzmu organizaciju, ako dvojica sjajnih sportista uspiju uklopiti termine - kazao nam je Hadžić. Damir Džumhur već je dao pristanak i preuzeo je obavezu da pozove Novaka Đokovića na susret u Zenici. - Ja sam na poziv iz Zenice odmah rekao "da" i sada ostaje da dogovorimo ostalo. Novak zasigurno ima mnogo ovakvih poziva, a i obaveza uoči Australian Opena, ali s druge strane zna koliko je poštovan i popularan u BiH, u kojoj nije nikad nastupao, pa bi njegovo pojavljivanje bilo prava atrakcija - kazao nam je Džumhur. 

 

AVAZ