28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Novembar 2014 18:01

Čelik dočekuje HEO Bileća

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 5.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK HEO iz Bileće.

 

Utakmica OKK Čelik – KK HEO na rasporedu je u nedjelju 23.novembra 2014.godine u Areni Zenica, sa početkom u 17:30 sati. Ulaz je 2 KMPrisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, šef stručnog štaba OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Srđan Damjanović i Ashar Dedić. Za utakmicu u prošlom kolu u Mostaru protiv Zrinjskog trener Hodžić kaže da je jedna od najgorih utakmica koje je odigrao njegov tim. Smatra da se Zrinjski mogao pobjediti, ali je Čelik odigrao tako loše da je zasluženo poražen. Za narednu utakmicu protiv ekipe HEO iz Bileće trener Hodžić kaže da će biti teška, ali da će bodovi ostati u Zenici. On vjeruje u svoje momke i poziva navijače da ih podrže do pobjede za samopouzdanje. Zdravstveni bilten sada je povoljan, nakon što su četvorica igrača imala stomačnu virozu, te je ovo pomjeranje utakmice sa subote na nedjelju još povoljnije, da se zdravstveno stanje u ekipi još više stabilizuje.


Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Srđan Damjanović (19), bek u ekipi OKK Čelik, kaže da „treba zaboraviti zadnji poraz u Mostaru i da se treba okrenuti narednoj utakmici u Areni Zenica protiv ekipe Iz Bileće. Pobjeda bi nam donijela samopouzdanje za nastavak prvenstva“. Obećava maksimalno zalaganje cijele ekipe, a očekuje i podršku svojoj ekipi sa tribina.


„Vjerujem da možemo pobijediti jer smo kvalitetnija ekipa. Moram priznati, u Zenici sam odlično primljen, imamo idalne uslove za rad, u ekipi vlada odlična atmosfera i ova pobjeda će to dodatno popraviti“, optimista je Srđan Damjanović.


Na današnjem pressu prisutnim se obratio i prvotimac Ashar Dedić koji kaže da je povreda sanirana i da je 100% spreman za nastup. Očekuje sigurnu pobjedu uz podršku sa tribina i ističe da im je svaka riječ podrške sa tribina dobro došla i da je oni na terenu dobro čuju. Nada se pobjedi u ovoj utakmici:

„Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Isto tako, bitan nam je svaki aplauz, svaki vid podrške i očekujem da će nam navijači biti vjetar u leđa“, izjavio je Ashar Dedić.

 

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK HEO na rasporedu je u nedjelju 23.novembra 2014. godine u Areni Zenica, sa početkom u 17:30 sati. Ulaz je 2 KM.

 Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u ARENU ZENICA (17:30 h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj utakmici.

 

E.Imamović za Zenicablog

Plakat OKK Celik-HEO