29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Novembar 2014 01:34

Čelik-Krivaja, subota u 18h

RUKOMETAŠI ČELIKA U ARENI U SUBOTU U 18 SATI - Rukometaši Čelika, vodeće ekpie u Premijer ligi BiH, utakmicu 11. kola igraju u subotu 22. novembra u 18.00 sati u Gradskoj areni Zenica, iako je ranije najavljeno da će ta utakmica započeti u 20.00 sati. Protivnik domaćinu ,,Čeliku'' je uvijek opasna ekipa ,,Krivaje'' iz Zavidovića, koja je motivisana u utakmicama protiv ,,Čelika'', još više i zbog toga što je   statistika i pobjede posljednjih godina izmedju ova dva tima na strani ,,Čelika''.  

- Promjenu satnice ove utakmice su inicirali iz Gradske arene Zenica. Naime, košarkaši OKK ,,Čelik'' su svoju najavljenu utakmicu za subotu (trebai smo igrati dupli program) ,,prebacili'' za nedjelju 23. novembra, tako da nam je ponuđena povoljnija satnica za odigravanje ove utakmice -  u 18 umjesto u 20 sati – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''. 

 

Zdravstevni bilten Čelikovih rukometaša je dobar. Van stroja je jedino odlično lijevo krilo i ljubimac zeničke publike - Milan Duvnjak, koji je povrijeđen u utakmici protiv ,,Prijedora'' u Zenici te neće nastupati  do kraja jesenjeg dijela prvenstva i biće podvrgnut operaciji koljena.

 

- Raspoloženje u timu je odlično. Svi smo spremni i motivisani da uknjižimo tri nova boda i tako produžimo ,,naš mandat'' na prvom mjestu na tabeli Premijer lige BiH gdje smo ranije ,,zasjeli''  - kaže jedan od najboljih čelikovih igrača i beskompromisni borac na terenu Boško Jolović.


- Mi nismo unaprijed uknjižili tri boda, jer ,,Krivaja'' uvijek protiv nas igra odlično, pa će trebati dosata borbenosti i znoja da ih ,,položimo na pleća'', a to istovremeno  garantuje dobru rukometnu  predstavu. U svoje i u ime mojih saigrača pozivan naše navijače i Robijaše da u velikom broju, kao i u prethodoj utakmici  dodju u Areni i podrže nas na putu do šampionske titule. Robijašima hvala što su nas pratitli i na utakmici u Visokom koju smo zahvaljujući i njima riješili u našu korist – kaže Jolović.


Znači, subota, 22. novembra u 18.00 sati, Gradska arena Zenica, kantonalni derbi  utakmica 11. kola Premijer lige BiH - ,,Čelik'' - ,,Krivaja'' (Zavidovići). 

DOĐITE U ŠTO VEĆEM BROJU I PODRŽITE SVOJ ,,ČELIK''!