Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Novembar 2014 22:29

Kengur uspješniji od Teslića

U nedjelju 16.11.2014 u sali osnovne škole Musa Ćazim Ćatić Kengur je ugostio ekipu košarkaškog kluba WBS iz Teslića, u oviru 4 kola lige mladih za košarkaše i košarkašice. Igrane su dvije utakmice u konkurenciji djevojčica : pionirki i kadetkinja.

 

Pionirke: 

Prve na parket su izašle pionirke, djevojčice rođene 2001 godine i mlađe. Vidjeli smo dosta dobru utakmicu u kojoj je domaća ekipa Kengura zasluženo slavila rezultatom 45:16. U pobjedničkoj ekipi najefikasnije igračice su bile Porča Samela i Sivac Alejna sa po 11 poena, dok je kod gostujuće ekipe dobru partiju pružila Dožić V. sa 12 poena.

 

Kadetkinje: 

Druga utakmica kadetkinja ova dva kluba je donjela dosta lijepih poteza i poena u kojoj je domaća ekipa slavila rezultatom 70:50. Sami početak utakmice je pripao gošćama iz Teslića koje su dobro otvorile utakmicu. Već početkom druge četvrtine domaće igračice Kengura su zaigrale puno bolje i odlaze na 10 poena prednosti koju su tokom utakmice povećavali i slavile na kraju sa +20 poena prednosti. Domaćina su do pobjede vodile Isaković Amila sa 32 poena i Mušinović Majla sa 20 poena.Kod gostujuće ekipe odličnu nutakmicu je odigrala Nunić M. sa 30 poena. 

 

Pored ove dvije takmičarske utakmice odigran je i prijateljski susret seniorske ekipe WBS Teslića i juniora košarkaškog kluba Kengur. Rezultat nije dolazio u prvi plan ali treba reći da su slavili gosti u neizvjesnoj završnici rezultatom 62 : 58. Jedan lijep košarkaški vikend za košarkaše i košarkašice Kengura koji su na pravi način i uz jedno lijepo druženje ugostili sportske prijatelje iz Teslića.

 

Slijedeće 5 kolo koje je na rasporedu za vikend 22/23.11.2014 košarkaši Kengura gostuju u Kaknju, dok će mlade košarkašice Kengura također biti "gosti" i igrati gradski derbi sa ekipom BH Starta iz Zenice.

 

Jasmin Efendić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)