Printaj ovu stranu
subota, 15 Novembar 2014 00:06

Emir Spahić sa juniorima Čelika

Bh. reprezentativac i protagonista promotivnih kampanja Sberbank BH posjetio je u društvu predstavnika Sberbank BH zenički NK Čelik. Ovaj fudbalski klub, odnosno njegova škola fudbala jedna je od škola fudbala koje su nagrađene iznosom od 5.000 KM u okviru promotivne kampanje  Sberbank BH. Klub je po vlastitoj želji i izboru za navedeni iznos kupio opremu i rekvizite za trening  mladih fudbalera. 

 

Spahić, koji je i sam na početku karijere trenirao u ovom klubu, upoznao se sa mladim Čelikovim  uzdanicama, razgovarao o uslovima treniranja i podijelio sa njima dio svojih iskustava koje je stekao tokom svoje dugogodišnje fudbalske karijere.  Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sberbank BH naglasio je opredjeljenost Sberbank BH za  podršku sportu i zdravom životu, te izrazio zadovoljstvo što je jedna od donacija došla u Zenicu, grad  koji je postao simbol bh. fudbala. Malićbegović je zajedno sa mladim fudbalerima poželio Spahiću i  cijeloj reprezentaciju puno uspjeha na predstojećoj utakmici.


unnamed43434334dw Sberbank Rusija je najveća banka Rusije i jedna od vodećih globalnih finansijskih institucija. Sberbank drži gotovo jednu trećinu ukupnih sredstava ruskog bankarskog sektora, ključni je zajmodavac nacionalnoj ekonomiji i najveći je depozitar u Rusiji.  Centralna banka Ruske Federacije je osnivač i glavni dioničar Sberbank u čijem vlasništvu se nalazi 50 posto temeljnog kapitala  banke s jednom dionicom s pravom glasa više, a preostalih 50% drže domaći i strani investitori. Sberbank ima više od 110 miliona individualnih korisnika i milion korporativnih klijenata u 22 zemlje. Sberbank ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji s  više od 18.000 filijala, a njeno međunarodno poslovanje uključuje Veliku Britaniju, SAD, Zajednicu Nezavisnih Država, centralnu  i istočnu Europu, Tursku i druge zemlje.

 

Sberbank Europe AG Sberbank BH članica je Sberbank Europe AG, sa sjedištem u Beču, koja je u 100% vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank  Europe je prisutna na deset tržišta Centralne i Istočne Evrope: Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj Republici,  Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Banka upravlja mrežom od 282 poslovnice i zapošljava 4.962 ljudi  (sa 30.6.2014).

Posljednje od

Povezani članci (by tag)