Printaj ovu stranu
petak, 07 Novembar 2014 12:18

Press OKK Čelik

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 3.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik, u kantonalnom derbiju, domaćin ekipi KK Kakanj.

 

Utakmica OKK Čelik – KK Kakanj na rasporedu je u nedjelju 09.novembra 2014.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: predsjednik kluba Kasim Sarajlić, pomoćni trener Ahmed Muminović, te košarkaši Eldin Čamdžić i Armin Avdibegović.

Prenosimo vam saopštenje za javnost, dobijeno iz pressa OKK Čelik:

„Uvjereni smo da će naši igrači u nedjelju pokazati pravo lice i da ćemo upisati prvu pobjedu koja će nam mnogo značiti za nastavak prvenstva. Cijenimo našeg protivnika za kojeg nastupa nekoliko igrača poniklih u Čeliku koji će sigurno imati poseban motiv i vjerujemo da utakmica proteći u fer i korektnoj atmosferi“, rekao je Sarajlić.

Ahmed Muminović prvi saradnik Nedžada Hodžića, šefa stručnog štaba OKK Čelik, izrazio je optimizam, rekavši kako bi odlična atmosfera koja vlada u ekipi i dobar rad u proteklom periodu, trebali rezultirati pobjedom. „Nakon ove utakmice sezona bi za nas trebala dobiti drugu dimenziju i očekujemo da ćemo sa ovom pobjedom krenuti prema našem cilju i mjestu koje ovaj tim zaslužuje na tabeli“, smatra Muminović.

On je dodao, kako u sastavu zbog bolesti neće biti Tonija Jurčevića, te najvjerovatnije i AsharaDedića koji je pred utakmicu protiv Varde povrijedio koljeno.

„Odlično sam primljen u gradu Zenici i OKK Čelik. Imamo dobar tim, odlično radimo i svi sa nestrpljenjem čekamo prvu pobjedu za koju vjerujem da će se desiti protiv Kaknja. Kvalitetniji smo im od njih i to ćemo pokazati na terenu“, optimista je Eldin Čamdžić, dojučerašnji igrač Bosne koji je u prva dva susreta pokazao da će biti veliko pojačanje za zenički tim.

Bivši bh. reprezentativac Armin Avdibegović istakao je, kako je KK Kakanj dobro poznat rival Čeliku i da su dvije pripremne utakmice, bez obzira na to što su Kakanjci bili rezultatski uspješniji, pokazale da Zeničani s razlogom mogu biti optimisti.

„Jako su neugodan rival jer igraju skoro sa 5 vanjskih igrača što nam ne odgovara ali siguran sam da ćemo imati recept za njihovu igru i da ćemo obradovati naše navijače“, rekao je Avdibegović.

 

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Kakanj na rasporedu je u nedjelju 09.novembra 2014. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u ARENU ZENICA (20h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj derbi utakmici.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)