28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 19:13

Javno izvinjenje BK Čelik

U okviru održavanja I kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u boksu, u subotu, 01.11.2014.godine, u zadnjoj borbi, između mladog boksera BK „Čelik“ Zenica, Ahmeda Vunića i boksera BK „Radnik“ Bjeljina, Daše Simeunovića, na žalost, desio se jedan nemio događaj, koji nas, kao domaćina kola obavezuje da se pored izraza žaljenja, isti pojasni široj javnosti.

Naime, naš bokser je u ringu, prije zvaničnog  početka meča i udarca o gong, pogrešno protumačio znak sudije u ringu, njegovo podizanje ruke, te uputio udarac protivničkom bokseru iz BK „Radnik“ od čega je isti neočekujući udarac pao. Želimo istaći da zbog nedovoljne tehničke pripremljenosti, neiskustva, psihološkog pritiska  mladog Vunića, jer mu je ovo bio prvi zvaničan meč u karijeri, ovom pogreškom, protiv daleko iskusnijeg Simeunovića,  reprezentativca BiH, koji je korpulentniji i teži. Ovo je, dodatno uticalo na mladog boksera i ubijeđeni smo da nije imao  loše namjere.

Naš bokser, Stručni štab i Uprava kluba, ovim putem izražavamo iskreno žaljenje i izvinjenje ozlijeđenom bokseru BK „Radnik“ Bjeljina, njegovoj porodici, te Stručnom štabu i Upravi BK „Radnik“ Bjeljina.

Tim više što je BK „Radnik“ Bjeljina, klub koji je naš istinski sportski prijatelj, sa kojim već godinama ostvarujemo izuzetno kvalitetnu sportsku saradnju. Nadamo se, da ovaj nesmotren potez našeg mladog boksera neće narušiti tradicionalno dobre odnose ova dva kluba. 

Bokseru Daši Simeunoviću želimo brz oporavak i što skoriji povratak u ring.

Neovisno, Uprava kluba BK „Čelik“ Zenica, već je zadužila Disciplinsku komisiju da analizira  sve okolnosti, utvrdi činjenice i odgovornosti, te postupi u skladu sa Pravilnikom kluba. Fer i korektna borba ostaje vodilja našega kluba i učinit ćemo sve da se ovako nešto, niti slično, ne ponovi. 

Klub je već uputio pismeno izvinjenje Upravi BK“Radnik“ Bijeljina, te još jednom koristimo priliku za javno izvinjenje.

 

Sportski pozdrav! 

Uprava BK“Čelik“Zenica