19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Oktobar 2014 23:01

Čelik-Izviđač 9.11. u 17.30h

Derbi utakmica devetog kola Premijer lige BiH u rukometu igraće se u nedjelju 9. novembra, sa počekom u 17.30 sati u Gradskoj areni Zenica. Na takvu odluku Uprave ,,Čelika''  svoju saglasnost treba da da komesar takmičenja Premijer lige Zoran Petričević, te ekipa HRK ,,Izviđač'' iz Ljubuškog.

 

- Naime, prema Propozicijama takmičenja u Premijer ligi BiH sve prvenstvene utakmice moraju se igrati petkom ili subotom uveče. Utakmice van tog termina (recimo nedjeljom) mogu se igrati jedino uz saglasnost protivnčke ekipe i komesara Lige. Pošto smo od Uprave Gradske arene obavješteni da je Arena 7. i 8. novembra  zauzeta, mi smo uputili zahtjev ,,Izviđaču'' i komesaru da prihvate 9. novembaru 17.30 sati kao  termin za odigravanje ove važne utakmice – obrazložio je promjenu termina igranja utakmice Pane Škrbć, predsjednik RK ,,Čelika''.


Inače, u Rukometnom klubu ,,Čelik'' su ovu utakmicu proglasili ,,utakmicom godine'', jer im u goste dolazi jedan od najozbiljnijih konkurenata za osvajanje titule jesenjeg prvaka Premijer lige BiH – ekipa HRK ,,Izviđač''.  

 

- Uz sarajevsku ,,Bosnu'' i RK ,,Derventu'' te naš tim -  ekipa ,,Izviđača'' čini ,,veliku četvrku'' ovogodišnjeg prvenstva u Premijer ligi BiH. ,,Izviđač'' ima odličnu mladu ekipu. Mi smo ,,za prsa'' ispred ostalih na tabeli, jer im bježimo za jedan bod i nadam seda će tako i ostati do kraja prvenstva. Uz pomoć naše publike, koju na ovaj način pozivam na utakmicu – mi ćemo ,,pregaziti'' i Izviđača. Na trenizima se radi dobro, povrijeđenih nema,  raspoloženje u ekipi je takođe dobro i niko od igrača i ne pomišlja na ništa drugo već samo na pobjedu nad respektabilnim gostom... Takođe, očekujem rekordan broj ljubitelja rukometa na ovoj utakmici. Ako je protiv ,,Konjuha'' u Areni  bilo oko dvije hiljade posjetilaca, ovog puta očekujem i više od toga  – dodaje Škrbić.