28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Oktobar 2014 00:51

OKK Čelik poražen u produžetku

U posljednjoj kontrolnoj utakmici košarkaši Kaknja uspjeli su po drugi put savladati Čelik. U utakmici koja je bila veoma napeta i rezultatski neizvjesna, Kakanj je tek u produžetku došao do pobjede. Odluka Košarkaškog saveza da Kakanj bude sudionik Lige 13, koja počinje 25.oktobra/listopada , očito je za košarkaše Kaknja djelovala poticajno. Od deset odigranih prijateljskih utakmica izabranici trenera Josipa Pandže dobili su sedam, dok su poraženi od Sparsa, Širokog i Mladosti u Mrkonjić Gradu. Posljednje dvije provjere koje su odigrali za samo tri dana (Mladost i Čelik) pokazale su da naši košarkaši imaju snage i kvaliteta da se mogu „nositi“ i s najjačim protivnicima.

ž

Utakmica između Kaknja i Čelika bila je veoma napeta i rezultatski neizvjesna.Zeničani su bili bolji u prvom, a igrači Kaknja u drugom dijelu igre, posebno u zadnjoj četvrtini i zaista je neshvatljivo kako nisu pitanje pobjednika riješili u završnici jer su imali značajnu prednost. Čelik je pao u produžetku, koji je protekao u znaku razigranog Dinka Peljte, koji je postigao 9 poena i Zeničane doveo do očaja. Peljto je uz Palavru bio najučinkovitiji i u regularnom toku igre,a zapaženu ulogu odigrao je i mladi Merdanović, pogotovo kad je Popović dobio petu ličnu.Zbog lakše ozljede u ekipi Kaknja nije bilo Ivana Bakovića. Kod Čelika bolji od ostalih bili su Golubović i Avdibegović, dok je bivši reprezentativac Ivan Opačak prerano dobio pet ličnih i tehničku i nije mogao pomoći suigračima u najvažnijim trenucima.

 

KAKANJ-ČELIK 94:85

Sportska dvorana u Kaknju.Gledalaca 150.Sudije:Avdić, Pripoljac i Bajgorić(svi iz Zenice).

Rezultat po četvrtinama: 23;22,12:19, 16:15, 28:23 – produžeci 15:6.

KAKANJ:Dedić 9, Maksimović 11, Hadžić 6, Muflizović 2, Merdanović 13, Begagić, Peljto 25, Šabić, Palavra 23, Aliefendić, Popović 5, Lušija.Trener Josip Pandža.

ČELIK: Opačak 14, Avdibegović 16, Damjanović 11, A.Dedić 12, Durmo, Durmić 3, Alić 3, Anđelić 8, Genjac 2, Čamdžić, Golubović 16.Trener.N.Hodžić.

 

M.K./KakanjLive