Printaj ovu stranu
četvrtak, 16 Oktobar 2014 22:34

Galatasaraj-Čelik u Sloveniji

Kao što smo ranije objavili, prvak Evrope, turski Galatasaray pozvao je košarkašice zeničkog Čelika, aktuelnog bh. prvaka i osvajača kupa BiH, da u subotu, 18.oktobra 2014.godine, odigraju prijateljsku utakmicu. Utakmica će biti odigrana u Sloveniji, tačnije u Kranjskoj Gori, gdje se Turska ekipa nalazi na pripremama.

 

"Velika je stvar da vas u bilo kom sportu, pogotovo u košarci, u goste pozove prvak Evrope. Učinit ćemo sve da se predstavimo u što boljem svjetlu", istakao je Slobodan Kecman, trener Čelika, koji se, ujedno, zahvalio na pozivu i priznanju za KŽK Čelik i sportski grad Zenicu. Košarkašice zeničkog Čelika, nakon uspješnog gostovanja u Podgorici, dobile su novi značajan poziv za gostovanje i igranje pripremne utakmice pred novo prvenstvo. 


Proteklog vikenda, u okviru priprema za predstojeću sezonu, Zeničanke su gostovale u Podgorici i odigrali dvije utakmice s odličnom ekipom Budućnosti, zabilježivši jednu pobjedu i poraz.Utakmica između Galatasaraya i Čelika igra se u subotu u 18.00 sati u Kranjskoj gori.  Ova utakmica najavljena je i na zvaničnoj stranici Galatasaraya. 

 

E. Imamović

Posljednje od

Povezani članci (by tag)