Printaj ovu stranu
subota, 11 Oktobar 2014 16:11

Sušić nakon remija u Velsu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg remija s Velsom u okviru druge kvalifikacione utakmice za plasman na evropsko prvenstvo 2016., danas se čarter letom iz Cardiffa vratila u Sarajevo. Avion je u 14 sati sletio na Mađunarodni aerodrom Sarajevo, odakle se reprezentacija autobusom uputila ka Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.  Selektor Safet Sušić još jednom je ponovio da ne treba biti nezadovoljan rezultatom u Cardiffu. 

 

- Mi smo otišli odigrati utakmicu s namjerom da pobijedimo. Igrači su sa velikom željom ušli u igru, naravno sa željom da osvojimo tri boda. Igrači su igrali svih 90 minuta i tu se nema šta prigovoriti - kazao je Sušić. Po riječima kapitena Edina Džeke, bitno je bilo "ne izgubiti utakmicu". 

 

- S obzirom na to da smo u toj nekoj „krizi rezultata“, oni su nam sigurno glavni konkurenti za drugo ili treće mjesto, budući da poslije poraza od Kipra ne razmišljamo o prvom mjestu. Ipak, trebalo su nam tri boda - kazao je Džeko.  Kada je u pitanju utakmica protiv Belgije u ponedjeljak, Džeko je rekao da kratko vrijeme između utakmica nikome ne smije biti alibi. 

 

- Igramo na svom terenu, trebamo sve napraviti da ne izgubimo utakmicu - naglasio je Džeko.  Za sutra je planiran posljednji trening uoči utakmice protiv Belgije, koja se igra 13. oktobra na "Bilinom polju" u Zenici. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)