Printaj ovu stranu
srijeda, 24 Septembar 2014 15:56

Najava 2.Sportzdk Volleyball turnir

Danas je održana press konferencija povodom  2.“Sportzdk Volleyball Open” turnira,  na kojoj su se medijima obratili: predsjednik Organizacionog odbora Nebojša Nikolić,  predsjednik UG “Sport Media” Armin Mujkić, trener Ruždija Radončić, predstavnik JP za upravljanje i održavanje sportskim objektima Zenica  Mugdim Elezović i Kenan Uzunović u svojstvu moderatora press konferencije.

 

Za održavanje turnira sve je spremno, kako su organizatori naglasili sve pripreme su završene, turnir može početi već ovog trenutka. Organizatori su istakli nadu da će i publika u Zenici prepoznati značaj ovog turnira, i da će ga posjetiti u velikom broju. 

 

“Zadovoljstvo mi je uzeti učešće na jednom ovakvom turniru. Drago mi je da je neko u Zenici odlučio organizovati manifestaciju ovakvog tipa, i ovom prilikom se zahvaljujem organizatoru na tome. Tim prije jer je ovo prvi put da će se u jednom grandioznom spoprtskom objektu kojeg ima grada Zenica, igrati odbojkaška utakmica. Ne možemo mnogo očekivati od selekcije “Sportzdk.ba” jer odbojkašice koje će nastupiti do sada nisu igrale zajedno” kazao je Ruždija Radončić, jedan od trenera “Sportzdk.ba” – Selekcije ZDK.  

 

2. “Sportzdk Volleyball Open” kako smo Vas i ranije informisali, održat će se u subotu 27. septembra u “Areni Zenica” uz učešće četiri (4) ekipe.

1. ŽOK Bimal Jedinstvo (Brčko Distrikt BiH) – prvak BiH

2. BL Volley (Banja Luka) – Premijer liga BiH

3. ŽOK Igman (Ilidža) – Super liga FBiH - branilac naslova pobjednika turnira

4. Ekipa “Sportzdk.ba” – sastavljena od igračica OK Breza 1934, ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Maglaj, ŽOK Željezara Zenica i OK Ruki Zenica.

 

Na dan održavanja 2. Sportzdk Volleyball Open-a, 27. septembra u “Areni Zenica” igrat će se i utakmice za plasman na dvodnevnom 5. Međunarodnom memorijalnom turniru “Amna Fazlić”. Isti dan na stadionu Bilino polje igrat će se fudbalska utakmica BHT Premijer lige Čelik – Drina. “Zenica – grad sporta” cilj je lokalnih struktura, te u vezi s tim želja svih je, da i subota, dan održavanja našeg odbojkaškog turnira bude istinski praznik mladosti i da se naše gošće iz Brčkog, Banja Luke, Ilidže i drugih gradova  – u Zenici osjećaju što ljepše. 

 

S tim u vezi, obavještavamo Vas o sljedećem:   

 

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI 2. “SPORTZDK VOLLEYBALL OPEN”

 

10,00 sati: Prva polufinalna utakmica:  UOK “BL VOLLEY” Banja Luka – Selekcija ZDK “SPORTZDK.BA”

11,15 sati: Svečano otvaranje turnira

12,00 sati: Druga polufinalna utakmica: ŽOK “BIMAL JEDINSTVO” Brčko – ŽOK “IGMAN” Ilidža.

18,15 sati: Utakmica za 3. mjesto

19,15 sati: FINALE 

 

Utakmice na turniru sudit će službena lica sa “A” i “B” liste službenih lica OSBiH, odnosno OS FBiH.  

Po završetku turnira održat će svečanost dodjele pehara i diploma. 

 

S poštovanjem, 

Press UG „Sport Media“

Posljednje od

Povezani članci (by tag)