Printaj ovu stranu
srijeda, 17 Septembar 2014 18:09

Završeni Dani sporta Zenice

Završeni  „Dani sporta grada Zenice 2014“- Rezime. Uličnim trkama i podjelama nagrada u svim održanim disciplinama, završena je manifestacija „Dani sporta grada Zenice 2014“. Završna svečanost održana je na platou ispred RK Bosna u Zenici. Za tri prvoplasirana obezbjeđene su prigodne nagrade.

Ova tradicionalna, četvrta po redu,  manifestacija „Dani sporta grada Zenice 2014“, počela je 01.septembra 2014.godine u 3 discipline (Turnir u malom nogometu- veterani  45 godina i više i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te prvenstvo u bilijaru).

Drugi dio manifestacije sa promocijom sportskih klubova i Udruženja i Uličnim trkama pomjeren je za 7 dana zbog rudarske nesreće u jami Raspotočje u kojoj je poginulo 5 rudara (04.09.2014.god.), kao i zbog kišovitog vremena, te je održan u subotu i ponedjeljak, 13. i 15.septembra 2014.god.

Pokrovitelj projekta bila je Općina Zenica na čelu sa načelnikom Husejinom Smajlovićem i Zijadom Softićem, pomoćnikom načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice. Ovim putem, Sportski savez Općine Zenica se zahvaljuje generalnom pokrovitelju, Općini Zenica, na podršci i pomoći oko održavanja ove sportske manifestacije.

Donosimo pobjednike po disciplinama:

ŠAH – pojedinačno prvenstvo za građane Zenice:

1.Predrag Barašin

2.Ahmet Hadžić

3. Enes Ristemoski.

Najmlađi učesnik  bio je Hamzić Senad, a najstariji Misilo Željko.

Zbog kišovitog vremena, takmičenje se odvijalo u sali stadiona na Kamberovićima, a sudija na turniru bio je gospodin Enver Muratović, FIDE majstor. Učestvovala su 22 igrača.

BILIJAR – otvoreno prvenstvo za građane Zenice:

Pobjednici po disciplinama :

 

8 ball ( osmica ) :

 1. Goran Balta

2. Adi Kulalić

3. Ermin Beganović

 

9 ball ( devetka ) :

1. Adi Kulalić

2. Ismir Horić

3. Goran Subotić

 

10 ball ( desetka ) :

1. Kemal Beganović

2. Adi Kulalić

3. Ismir Horić

 

Konačni plasman nakon 3 discipline:

1. Adi Kulalić

2. Kemal Beganović

3. Ismir Horić

(Prvenstvo je igrano u Areni Zenica u tri discipline: ball 8, ball 9 i ball 10, te ukupni pobjednik u 3 discipline uz učešće 44 takmičara. Najstariji učesnik turnira bio je  šesdeset trogodišnji Bojan Bogdanović, poznati zenički aforističar, satiričar...Najmlađi učesnik bio je, šestogodišnji, Babičić Dion.

Takmičenje u bilijaru proteklo je u fer i sportskom nadmetanju. Prvenstvo je vodio gospodin Goran Omanović, član Organizacionog odbora manifestacije Dani sporta grada Zenice 2014.

MALI NOGOMET – turnir za veterane 45 god. i više, te turnir za dječake do 12 godina:

Veterani:

1.Drugari  

2.Sindikat Arcelor Mittal

3.Caffe X 

-Najbolji igrač – Nermin Šabić

-Najbolji strijelac – Zijad Demirović

-Najbolji golman – Hanas Dudić;

 

Dječaci do 12 godina:

1.MZ Puhovac

2.Rudar

3.ZSK I

-Najbolji igrač – Pašalić Demir

-Najbolji strijelac – Spahić Ali

-Najbolji golman – Babić Adnan (ranije objavljeno Dorić Demir);

Zbog kišovitog vremena utakmice u malom nogometu su igrane u Areni Zenica (1. dan), te na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“ (ostali dani). Na turniru Veterana bilo je prijavljeno 5 ekipa, a kod dječaka do 12 godina, 4 ekipe. Na turniru je zabilježeno dosta odustajanja ekipa od odigravanja utakmica.

 

ULIČNE TRKE – PLASMANI PO KATEGORIJAMA:

 

- TRKA „PROMOTIVNA“, DJECA DOWNOV SINDROM:

1.Aličković Armin

2.Hrustić Tarik

3.Doglod Ahmed

4.Hadžiavdić Husein;

 

-TRKA ZA INVALIDNA LICA U KOLICIMA:

1.Jorgić Srećko

2.Tubak Draženko

3.Fazlić Ferid;

 

-TRKE ZA „CICIBANKE“:

1.Seferović Indira

2.Krkić Edna

Šuvalić Amela;

 

-TRKE ZA „CICIBANE“:

1.Hadžić Anes

2.Patković Faruk

3.Arnaut Irfan;

 

-TRKA ZA OSNOVCE DO 5.RAZREDA (UČENICE):

1.Delić Arduana

2.Hodžić Iman

3.Džidić Emina;

 

-TRKA ZA OSNOVCE DO 5.RAZREDA (UČENICI):

1.Pašalić Senaid

2.Spahić Vedad

3.Pilipović Denis;

 

-TRKA ZA OSNOVCE OD 6. – 9. RAZREDA (UČENICE):

1.Sivac Ajna

2.Dodik Maja

3.Nezić Anesa;

 

-TRKA ZA OSNOVCE OD 6. – 9. RAZREDA (UČENICI):

1.Kamberović Amar

2.Mešinović Imran

3.Vardo Evhad

-TRKA ZA SREDNJOŠKOLCE (UČENICE):

1.Bilić Kanita

2.Homarac Lejla

3.Omić Amila;

 

-TRKA ZA SREDNJOŠKOLCE (UČENICI):

1.Zec Edin

2.Avdić Semir

3.Doglod Amer;

 

-TRKA ZA UNIFORMISANA LICA:

1.Čamdžić Amer

2.Škaljo Jasmin;

Najmlađi učesnik na trkama bila je Lamija Arifović (2010.),  a najstariji Asim Kavaz (1961.).

 

Specijalni gost na ovim trkama bio je Amel Tuka, naš poznati atletičar, koji se obratio građanima sa info punkta, te uručio nagrade u nekoliko kategorija. Ispred Općine Zenica bio je prisutan Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice, koji je, također uručivao nagrade pobjednicima. Nagrade je uručivala i Mirsa Tuce, ispred kompanije Arcelor Mittala, Himzo Halać, ispred Sportskog saveza općine Zenica i predsjadnik Organizacionog odbora manifestacije, Hadžira Dračo, direktorica osnovne Specijalne škole u Zenici i drugi. Voditelj na ovoj manifestaciji bio je Mirsad Pripoljac, urednik na RTV Zenica.

Trke su se održavale na platou ispred RK Bosna i na kružnoj stazi RK Bosna –Bulevar - Kameni most - RK Bosna (dva kruga).

Na kraju manifestacije Himzo Halać, predsjednik sportskog saveza Općine Zenica i predsjednik Organizacionog odbora pohvaljuje i članove predsjedništva Sportskog saveza Općine Zenica na pomoći oko organizovanja pojedinih disciplina i drugih dijelova manifestacije: Birnas Ibrahimagić, Amir Mahmutović, Ferhad Šehić, Erzet Avdić, Amir Topoljak.

Gospodin Halać ističe i veliku pomoć članova OO oko organizacije: šahovskog takmičenja (Enver Muratović-FIDE majstor), takmičenja u bilijaru (Goran Omanović), Ulične trke (AK Zenica na čelu sa Azizom Keveljom), Sulejman Ćosić, tehnička pitanja i mnogim drugim. Posebnu zahvalnost i Dijani Božić, menadžerici u kompaniji Arcelor Mittal.

„Zabilježeno je nešto manje interesovanje za ovu manifestaciju, a cijenimo da je to zbog kišovitog vremena, a i pomenute rudarske nesreće, koja je uzdrmala naš grad, ZE-DO kanton i cijelu državu BiH. Ove godine nova disciplina na manifestaciji bila je bilijar, a za narednu godinu planiramo povečanje broja sportskih disciplina.“- kaže nam, između ostalog, gospodin Himzo Halać.

Partner projekta, „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  Sponzori manifestacije: Sportska kladionica BET live, Arcelor Mittal, EU-Explozive, RM – LH društvo za proizvodnju promet i usluge, MELI GRAF print, cemedic d.o.o. Zenica...

 

O manifestaciji „Dani sporta grada Zenice 2014“ redovno smo vas izvještavali na Vašem portalu Zenicablog, a sportska redakcija Zenicabloga čestita Sportskom savezu Općine Zenica na čelu sa predsjednikom Himzom Halaćem, na odličnoj organizaciji ove tradicionalne manifestacije.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)