Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 15 Septembar 2014 21:51

Kumite i Nico: Uspjeh u N.Sadu

Proteklog vikenda su predstavnici zeničkih karate klubova "Kumite" i "Nico" učestvovali na Međunarodnom karate takmičenju "Novosadski pobjednik 2014" koje je održano u Novom Sadu, Republika Srbija. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 400 takmičara iz Rumunije, BiH i Srbije, a isto je održano u organizaciji Karate kluba "Mawashi" Novi Sad i to prema WKF pravilima.

 

Karate klub "Kumite" iz Zenice su predstavljali Edi Malkoč i Hamza Husaković koji su nastupali u disciplinama Kate pojedinačno i Borbe pojedinačno. Naš Edi Malkoč je osvojio drugo mjesto u disciplini Kate, te drugo mjesto u disciplini Borbe gdje je pobjedama u nekoliko krugova savladao mnogo iskusnije takmičare i plasirao se u finale gdje je zabilježio poraz i odličnu Borbu. Hamza Husaković je u disciplini Kate osvojio drugo mjesto u konkurenciji veoma iskusnih takmičara sa najvišim karate zvanjima, što za nas takođe predstavlja odličan uspjeh.

 

Za Karate klub "Nico" Zenica je nastupio Ahmed Birdahić koji se takmičio takođe u obe discipline, Kate i Borbe pojedinačno. U Katama je i on izgubio tek u finalu i osvojio fantastično drugo mjesto, dok je u Borbama zabilježio veoma zapažen nastup ovaj put bez medalje.

 

Ekipu je predvodio trener Fahrudin Muratović koji ističe da je takmičenje veoma dobro organizovano i da je domaćin svojim gostoprimstvom napravio odličnu atmosferu među učesnicima. Muratović izjavljuje da je konkurencija bila veoma kvalitetna, ali da su naši predstavnici pokazali odličnu borbenost što pokazuju osvojene medalje. Ekipa je iskoristila priliku da uživa u turističkoj posjeti prelijepog Novog Sada koji je pun kulturno-historijskih znamenitosti, prirodnih ljepota, ali i veoma dobrih ljudi.

 

Obzirom da je završen upis novih članova u nove grupe, takmičari će nastaviti sa pripremama za predstojeća takmičenja koja nas čekaju do kraja godine.

 

Press KK "Kumite" i KK "Nico" Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)