Printaj ovu stranu
srijeda, 10 Septembar 2014 23:32

OKK Čelik: press uoči prvenstva

U novom press centru Arene večeras je održana konferencija za medije omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"). Povod za press je  početak priprema pred novu sezonu u Premijer košarkaškoj ligi (Liga 12)  KSBiH, sezona 2014/2015, koji plasman je zenički OKK Čelik ostvario prošle sezone, povratnik u ligu. Prisutnim novinarima obratili su se: Kasim Sarajlić, predsjednik OKK Čelik, Senaid Begić, potpredsjednik  kluba, Nedžad Hodžić, šef stručnog štaba, Armin Avdibegović, novi kapiten tima, te Armin Mujkić, novi v.d. direktora OKK Čelik. Moderator na pressu bio je Mirsad Pripoljac.


Prvi se prisutnim obratio Kasim Sarajlić i istakao zadovoljstvo plasmanom u viši rang takmičenja. Kaže da će tim Čelika biti sastavljen većinom od domaćih igrača i to iz omladinskih selekcija, sa kojima su u prošloj sezoni postigli dosta uspjeha. Nadalje, Sarajlić je, pored ostalog, rekao: „Naše opredjeljenje da se i u narednom periodu baziramo na rad sa mladima.

Međutim, viši rang u kojem nastupamo ove sezone nosi neki jači nivo takmičenja, tako da smo morali posegnuti za pojačanjima koje ćemo večeras zvanično predstaviti. Što se tiče Uprave kluba, možemo reći da smo se i kadrovski pojačali, da su pojedinci odstupili zbog privatnih obaveza“


Senaid Begić je bio prilično kratak u obraćanju: „Prije svega, želim reći kako mi je drago da smo uspjeli ispuniti obećanje koje smo dali prethodne godine, da smo osvojili titulu i plasirali se u viši rang. Također, Zenica je dobila ono što zaslužuje, da ima košarkaški klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Očekujem da će publika u Zenici prepoznati elitnu košarku u Bosni i Hercegovini, te da će Arena iz utakmice u utakmicu biti sve posjećenija. Što se tiče rezultatskih ambicija, mi smo procijenili da bi trebali biti u gornjem dijelu tabele, među 6 najboljih timova”-kazao je Begić


U odnosu na prethodnu sezonu tim Čelika će ući u izmijenjenom sastavu. Klub su napustili Dino Hodžić,  Dino Begagić, Adem Pezer i Aldin Klinac, a pojačanja su stigla iz Srbije i Makedonije.


Više o rosteru za narednu sezonu kazao nam je Nedžad Hodžić: „Što se tiče tima, u odnosu na prethodnu sezonu, mnogo je izmjena. Na treninzima prisustvuje 9 mladih igrača od kojih neće svi biti u timu za narednu sezonu. Za najviši rang potrebna su nam tri nova igrača na pozicijama 1, 4 i 5, a u odnosu na prethodnu sezonu napustili su nas Dino Hodžić, koji je otišao na Kosovo i Dino Begagić, koji se priključio timu Kaknja. Otišli su i Adem Pezer (Tešanj) i Aldin Klinac, sa kojim se nismo uspjeli dogovoriti. Ostali igrači su na okupu, tu su Esnaf Durmić, Aldin i Ashar Dedić, tu je i mladi Dino Alić, koji je izuzetno talentovan dječak, a osim njih tu je i par igrača koji su na probi i koji se moraju izboriti za svoj status. Sa nama trenira i Ivan Opačak čiji je status neizvjestan, a ja se nadam da će ostati sa nama u narednoj sezoni”-kaže Hodžić.


„Uoči večerašnjeg treninga, u Zenicu su stigli Miro Golubović (208 cm, 31 godina), crnogorski centar sa makedonskom adresom stanovanja i Dejan Mikić, (202 cm, 28), dojučerašnji igrač Tamiš Petrohemije iz Pančeva. Radi se o provjerenim igračima, sa dobrim preporukama, koji će sa nama trenirati nekoliko dana, nakon čega ćemo vidjeti da li će oni ostati u našim redovima”, kaže, na kraju, Nedžad Hodžić, šef stručnog štaba OKK Čelik.


Novi kapiten tima, Armin Avdibegović, obećao je borbenost i da će dati sve od sebe u utakmicama i da se ostvari cilj, a to je za početak, ostanak u ligi. Kada se vidi Čelikov roster i kvalitet ostalih ekipa, razmišlja o plasmanu u gornjem dijelu tabele.


Na večerašnjem pressu predstavljen je i novi direktor OKK Čelik, a to je Armin Mujkić, pred kojim je težak zadatak kako bi zajedno sa trenerom napravio tim i kako bi pomogao timu da ostvari što bolji plasman.


„Ovo mi je velika satisfakcija za moj dosadašnji rad u novinarstvu. Smatram da je OKK Čelik jedan jak kadrovski kolektiv, koji je klub postavio na zdrave noge i učinit ću sve da opravdam povjerenje ljudi koji su mi ukazali čast da budem dio ovog tima” kazao je novoizabrani direktor OKK Čelik, Armin Mujkić.

Večeras je u Areni Zenica održana prozivka i prvi trening OKK Čelik pred nastupajuću sezonu.


 

E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)