Printaj ovu stranu
utorak, 02 Septembar 2014 20:31

Zmajevi: popodnevni trening

Na popodnevnom treningu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na okupu je bila cijela ekspedicija Zmajeva izuzev Senada Lulića, koji je dobio jednodnevnu poštedu zbog lakše povrede, ali on će sutra biti u autobusu za Tuzlu gdje će naši igrači imati večernji trening pred utakmicu sa Lihtenštajnom. Selektor Safet Sušić i njegovi pomoćnici Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica, kao i medicinski tim na čelu sa doktorom Reufom Karabegom, mogu biti zadovoljni početkom priprema za start u kvalifikacijama. Nema povrijeđenih igrača, a svi članovi reprezentacije su zadovoljni izvanrednim uslovima koje im pruža Trening centar.

 

U razgovorima sa igračima svi su istakli dobre uslove, koje su posebno hvalili "novajlije" u sastavu reprezentacije. Jedan od njih je i golman Zrinjskog, Ratko Dujković, koji je prije večernjeg treninga bio na raspolaganju predstavnici medija.

 

"Ja sam prvi put na okupljanju, ali što se tiče trening centra mislim da je fenomenalan. Naš savez je napravio nama veliku uslugu i izgradio pravi sportski kamp. Momci iz ekipe su me prihvatili odlično, tako da osjećam se kao kod kuće i da sam tu sto godina. Svaki igrač kada krene sa karijerom živi san da dođe u reprezentaciju. Taj san se meni ostvario i sretan sam, prezadovoljan, to je jedan veliki moj san bio, danas sam tu i baš sam sretan", rekao je Dujković. Za njega je imperativ da se Zmajevi plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, jer poslije jednog velikog takmičenja treba očekivati i plasman na prvenstvo kontinenta.

 

"Prijateljska utakmica sa Lihtenštajnom je više meč za ulazak u formu, ali u utakmici sa Kiprom moramo napraviti rezultat i krenuti kako svi želimo da krenemo sa tri boda" kaže Dujković. On se ne zamara razmišljanjem da debituje na golu već protiv Lihtenštajna.

 

"Ja sam tu da treniram i radim, selektorovo je da odluči sve ostalo", rekao je. Ovo samo pokazuje da se u redovima Zmajeva ponovno gradi dobra atmosfera i povjerenje da svi žele samo jedno – plasman u novo veliko takmičenje.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU sa treninga


---

Posljednje od

Povezani članci (by tag)