24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Septembar 2014 00:28

Počela prodaja ulaznica

Polazeći od  činjenice da prva utakmica u novom kvalifikacionom ciklusu,  za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, koju će  „A“ selekcija Bosne i Hercegovine odigrati protiv reprezentacije Kipra,  na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 09. 09.2014. godine (20:45 sati),  pobuđuje zapaženo interesovanje i zahtijeva maksimalno seriozan pristup, Nogometni/Fudbalski savez BiH je blagovremeno  započeo organizacione pripreme za ovaj meč, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i i distribucije ulaznica.

 

Imajući u vidu kapacitet zeničkog stadiona, a uvažavajuži i  sugurnosni aspekat,   štampano je 11.000 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever). ULAZNICE SU U PRODAJI OD UTORKA U 9h. 


ulazkipar2

 

Poslije  neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena,  u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA  i internim procedurama NS/FS BiH,  prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu biće izvršena na slijedeći način:

 

1.Prodaja 7.000 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

 

Prema definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezbno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

 

a)Jedna osoba može kupiti najviše tri ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta),

 

b)Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena,

 

c)Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom  takodje neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica,

 

d)Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, a prema spisku koji će biti objavljen putem, stredstava informisanja,

 

e)NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

 

f)Prodaja ulaznica počinje u UTORAK 02.09.2014. godine u 9,00 sati.

 

2.Neposredna prodaja 4.000 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica:

 

a)Igrači „A“ reprezentacije

 

b)Stručni štab „A“ reprezentacije

 

c)Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH

 

d)Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

 

e)Članovi organa i tijela NS/FS BiH

 

f)Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

 

g)Klubovi Premijer lige BiH

 

h)Zaslužni nogometni/fudbalski radnici

 

i)Sponzori i partneri NS/FS BIH

 

j)Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

 

k)Administracija NS/FS BiH

 

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, odnosno ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona, koje je  manji u odnosu na  broj zainteresovanih.

 

Fudbalska asocijacija Kipra dobiće 120 ulaznica za svoje navijače, koji će biti smješteni u dijelu zapadne tribine prema tribini sjever.                                                                          

 

                                                                              ****

 

Još jednom želimo ukazati na činjenicu da je,  pored  dobro poznatih,  ranije organizovanih navijačkih grupa,  u posljednje vrijeme registrovano nekoliko novih udruženja navijača BiH, da su se takva udruženja pojavila sa zahtjevima za rezervaciju određenog broja ulaznica, te da je naprijed navedeno uzeto u obzir prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica,  uz dužno poštovanje prema velikom broju pojedinačnih zahtjeva  ili zahtjeva drugih neformalnih grupa navijača, kao i agencija, čiji zahtjevi ne mogu biti prihvaćeni iz objektivnih razloga.

 

                                                                              ****

 

Cijeneći naprijed navedene, kao i druge  činjenice i okolnosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da  iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju, te ih pozivamo na  bezrezervnu podršku  našoj reprezentaciji tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa, uz sportsko navijanje, korektno ponašanje i dosljedno poštovanje  svih relevantnih propisa.

 

bihkiparkarte1