Printaj ovu stranu
petak, 15 Avgust 2014 22:42

Video-foto: Poturak šampion

Dževad Poturak večeras je nokautom pobijedio Francuza Abderahmana Coulabalyja u borbi koja je održana u Gradskoj areni u Zenici. Ovom pobjedom Poturak je postao svjetski K-1 šampion po WAKO verziji.  Poturak je od samog početka borbe krenuo agresivno, a Francuz je nokautiran u drugoj rundi, kada je završio na podu.

 

Prije meča naš borac je bio samouvjeren, a to je opravdao i tokom borbe. "Bh Machine“ je nakon meča kazao: "Čekao sam grešku Francuza. Ovo je velika pobjeda, presretan sam. Sanirao sam sve povrede i vratio sam se u najvećem stilu. Ovo je trijumf svih bh. građana. Napadam i ostale trofeje". Odredio sam taktiku da čekam. Primio sam nekoliko udaraca, ali onda je došao pravi trenutak. Patosiran je! Ovo je pobjeda za cijelu BiH. Sanirao sam povrede i vratio se, dragi Bog je odredio da ovako bude", rekao je Poturak nakon meča.


Od šest uvodnih mečeva, u pet su bh. borci pobjedili svoje protivnike, a među pobjednicima je bio i naš sugrađanin Adis Dadović. U prvoj uvodnoj borbi Muamer Jugović (BiH) bio je bolji od Vladimira Lekića (Srbija), a pobjedu je ostvario i naš Adis Dadović protiv Marka Rupčića iz Hrvatske. U kategoriji do 84 kilograma bivši prvak Evrope prema WKF verziji, Sarajlija Dario Kadić, izgubio je odlukom sudija od Srbijanca Nikole Stošića. Mesud Selimović (BiH) je na poene savladao Patricka Vidakovicsa iz Mađarske, a Dženan Poturak je prekidom u drugoj rundi pobijedio Mariusa Munteanua iz Rumunije. Naš superteškaš Elmir Mehić jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Igora Mihaljevića iz Hrvatske.


POGLEDAJTE FOTO GALERIJU IZ ARENE ZENICA


pogledajte i video nokauta:



Posljednje od

Povezani članci (by tag)