04 Oktobar 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Juli 2014 16:28

Ukinuta zabrana navijačima

Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ukinuo je odluku o zabrani organiziranog odlaska navijača na utakmice u gostima.

 

Ovom odlukom navijačima klubova BH Telecom Premijer lige se omogućava organizovani odlazak na gostujuće utakmice od početka sezone 2014./2015. 

 

Nalaže se nadležnim organima i tijelima NSBiH, kao i klubovima i pojedincima koji učestvuju u izvođenju takmičenja, da posvete posebnu i dodatnu pažnju u organizaciji prvenstvenih i kup utakmica na osnovu važećih propisa i procedura NSBiH. 

Nalaže se organima i tijelima NSBiH, kao i zvaničnicima klubova da poštuju principe međusobnog uvažavanja, sportskog duha, savjesnog i odgovornog obavljanja poslova i predviđenih zadataka, uz neophodnu međusobnu komunikaciju i saradnju, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

 

Iz saveza pozivaju navijače da podrže klubove u duhu fair-playa i punog uvažavanja ostalih klubova i navijača, kao i službenih osoba NSBiH, bez korištenja nedozvoljenih sredstava i parola. Upozoravaju ih da utakmice ne zloupotrebljavaju i ne koriste ih u nesportske svrhe, a posebno za političke i druge nedozvoljene aktivnosti, jer će sve takve aktivnosti i ponašanja biti adekvatno sankcionisane u skladu sa propisima NSBiH. 

 

- Upozoravaju se klubovi da blagovremeno preduzmu potrebne radnje u cilju uspostavljanja odgovarajućih odnosa sa navijačima, te održavanja stalnih i kontinuiranih odnosa s njima, kao i da ih posebno upozore na mogućnost izricanja sankcija koje nanose štetu klubovima u slučaju nesportskog, nasilnog, nacionalističkog, rasističkog ili bilo kojeg drugog neprihvatljivog i kažnjivog ponašanja - navodi se.