Printaj ovu stranu
utorak, 22 Juli 2014 18:52

Travnik najbolji u Vitezu

Ekipa NK Travnik je pobjednik 19. memorijalog fudbalskog turnira "Galib Mujičić", koji se održao u organizaciji FK Vitez u dane 19. i 21.juli 2014.godine. Utakmice su igrane na Gradskom stadionu u Vitezu.

Na turniru su nastupili: kakanjski FK Rudar, član Prve lige FBiH, Premijerligaši NK Travnik i NK Čelik, te domaćin FK Vitez, član Druge lige FBiH grupa „Zapad“.

 

U finalu Travnik je savladao Rudar iz Kaknja sa 5:4 nakon boljeg izvođenja penala, jer je redovnih 90 minuta završeno bez golova. Junak kod izvođenja penala bio je golman Vezira, Adis Nurković, koji je odbranio dva penala. 

U borbi za treće mjesto NK Čelik je pobjedio FK Vitez sa 6:1, domaćina i organizatora tradicionalnog 19. Memorijalnog fudbalskog turnira „Galib Mujičić“.

Golove za Čelik dali su: Osmanagić, Bašić (sa 11 metara), Pezer (igrač na probi), Kavazović, Duvnjak i Gojković.

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ajdin Nuhić (Travnik), strijelac Semir Spahić (Travnik), golman Adis Nurković (Travnik), a za igrača koji najviše podsjeća na rahmetli Galiba Mujičića proglašen je Bajro Spahić (Rudar). Pehar za fer play dobila je ekipa FK Vitez. Nagrade i pehare najboljim pojedincima i ekipama ove godine, odukom uprave FK Vitez, dodijelili su bivši nogometaši ovog kluba. 

Svi rezultati na turniru:

21.07. - 16,00: utakmica za 3.mjesto : NK Čelik - FK Vitez 6:1

           18,00: utakmica za 1.mjesto : FK Rudar – NK Travnik 4:5 (0:0)

19.07.- 16,00 : NK Travnik - FK Vitez 5:1

           18,00 : NK Čelik – FK Rudar (K) 2:3

 

E.Imamović za Zenicablog

+foto NK Travnik

Posljednje od

Povezani članci (by tag)