Printaj ovu stranu
utorak, 01 Juli 2014 20:57

BiH za sada bez selektora

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas je zvanično bez selektora. S posljednjim danom juna selektoru Safetu Sušiću istekao je ugovor s Nogometnim savezom BiH (NSBiH).

 

Predsjednik NSBiH Dino Begić u razgovoru za "Avaz" potvrdio je da je Sušić od danas slobodan, ali u isto vrijeme najavio i skorašnje pregovore o nastavku saradnje sa selektorom koji je BiH odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil. 

 

- U narednih 10 dana razgovarat ćemo sa Sušićem. Jedan sastanak smo imali prije odlaska na Mundijal, sada slijedi novi. Želimo ponovo čuti njegovo mišljenje - potvrdio je Begić za naš list. Prvi čovjek naše kuće nogometa još se oporavlja od putovanja u Brazil. U njegovom mandatu naš najbolji tim izborio je historijski plasman na Svjetsko prvenstvo, a Sead Kolašinac pristao igrati za BiH.  

 

- Trebamo svi napraviti analizu učinka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te učešća u Brazilu. Planirano je i održavanje sjednice Izvršnog odbora NSBiH, na kojoj će jedna od tema biti i selektor - dodao je Begić, nadajući se da "Zmajevi" neće dugo biti bez selektora.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)