Printaj ovu stranu
srijeda, 11 Juni 2014 21:07

BIH bolja i od Crne Gore

Omladinska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na UEFA razvojnom mini turniru za igrače do 16 godina. Nakon što su juče savladali Šikotsku boljim izvođenjem penala, izabranici selektora Sakiba Malkočevića danas u u drugom kolu u Vogošći pobijedili Crnu Goru sa 3:0.  Golove su postigli Mato Stanić u 5., Denis Žerić u 24. i Ermedin Demirović u 79. minuti. 

 

- Imali smo inicijativu tokom čitave utakmice i držali smo stvari pod kontrolom. Nadigrali smo protivnika u svim segmentima igre. Smatram da smo zasluženo pobijedili - rekao je nakon susreta reprezentativac Ajdin Mujagić.  Sličnog mišljenja je i strijelac prvog pogotka Mato Stanić.

 

- Odigrali smo dobru utakmicu. Na vrijeme smo dali golove i zasluženo pobijedili. Ipak, smatram da možemo igrati još bolje i da smo reprezentacija za visoke ciljeve - kazao je.  U drugoj utakmici turnira, koja je odigrana u Hrasnici, Škotska je pobijedila Azerbejdžan s 3:1. Golove za Škotsku postigli su Frank Ross u 13., Tom McIntyre u 43. i Adam Frizzel u 79., dok je jedini pogodak za Azerbedžan postigao Nijat Suleymanov u 32. minuti. 

 

Nakon dva odigrana kola BiH ima pet bodova, Škotska četiri, Azerbejdžan tri a Crna Gora je bez bodova.  Turnir se završava u petak utakmicama Azerbejdžan - BiH (Vogošća u 11 sati) i Škotska - Crna Gora (Hrasnica u 11 sati). 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)