28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 16 Maj 2014 11:28

Počele pripreme nogometaša BIH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za svjetsko prvenstvo u Brazilu.  Selektor Safet Sušić na prvoj prozivci je imao 15 od 24 pozvana igrača. Ostali igrači doći će u bazu na Ilidži do 21. maja, kada bi ekipa trebalo da bude kompletna. Nogometaši su jutros trebali da obave lakši trening na Vrelu Bosne, ali je zbog loših vremenskih prilika Sušić ipak odlučio da treniraju u Hrasnici. 

 

- Bilo je predviđeno da idemo na Vrelo Bosne. No, jutros sam sa saradnicima išao tamo i mogu reći da nije idealno za trening. Stoga sam odlučio da ipak treniramo na stadionu u Hrasnici. Imat ćemo jedan lakši trening, a poslijepodne ćemo raditi ozbiljnije - istakao je Sušić. 

 

Atmosfera u ekipi je dobra, što su potvrdili i igrači. Haris Medunjanin ističe da se svi raduju početku priprema te da im je želja da što spremniji dočekaju početka prvenstva u Brazilu. 

 

- Svi smo radosni zbog okupljanja. Imamo desetak dana da se što bolje pripremimo za prvu prijateljsku utakmicu u Americi. Želimo da odigramo dobro i da se što bolje spremimo za Brazil - kazao je Medunjanin. 

 

Jedan od uzdanica selektora Sušića u Brazilu bit će Vedad Ibišević, koji je svojim golom protiv Litvanije donio Bosni i Hercegovini plasman na SP. 

 

- Najbitnije je da smo svi zdravi i da se možemo zajedno pripremati. Ja u finišu sezone nisam mnogo igrao za klub, što je možda i dobro došlo da se odmorim - kazao je Ibišević.

 

Branič Freiburga Mensur Mujdža propustio je drugi dio proljetnog dijela prvenstva u Njemačkoj zbog povrede, zbog čega je bio doveden u pitanje i njegov nastup za reprezentaciju. No, Mujdža navodi da se potpuno oporavio i da se nada da će do početka prvenstva ući u željenu formu.

 

- Došao sam spreman na pripreme i mislim da imam dovoljno vremena da uđem u formu. U principu, sve je u redu i radujem se što mogu početi pripreme - kazao je Mujdža. 

 

Najbolji bh. nogometaši pripremat će se u Sarajevu do 27. maja, a prvu test utakmicu odigrat će 22. maja u Gradačcu s mladom reprezentacijom BiH. 

 

Tokom druge faze priprema u SAD-u  igrat će dva pripremna meča, 30. maja s Obalom Slonovače u St. Louisu i 3. juna s Meksikom u Chicagu. 

 

Nogometaši BiH na SP-u u Brazilu nastupaju u grupi sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije, a prvi meč igraju 15. juna protiv Argentine.