Printaj ovu stranu
srijeda, 14 Maj 2014 04:43

Premijer ugostio košarkašice

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Čelik“ koje su u ovosezonskom takmičenju osvojile „duplu krunu“ izborivši se kao najbolje u Kupu BiH i Prvenstvu BiH posjetile su Vladu Zeničko-dobojskog kantona gdje su u razgovoru sa premijerom Munibom Husejnagićem i ministrom za obrazovanje, nauku , kulturu i sport razgovarali o putu do ponovljenog velikog uspjeha. Naime, one su po drugi put osvojile prvenstvo i kup u istoj sezoni.

 

Košarkaški ženski klub Čelik iz Zenice, jedinstven  je po mnogo čemu, a sasvim je sigurno da posebnu zanimljivost u evropskim razmjerama predstavlja i činjenica da u njemu igraju  tri para sestara (Alma i Nedžla Kovačević iz Zenice, Irma i Maida Rahmanović iz Banovića, te Anđela i Nikolina Delić iz Vlasenice).  Zajedno sa ostalim košarkašicama one su, uz trenera Slobodana Kecmana  i pomoćnicom trenera Amrom Mehmedić trijumfom u Sarajevu u četvrtom meču doigravanja  Play off-a  stale na postolje prvaka Bosne i Hercegovine i tako kompletirale duplu krunu.

 

Ekipa će, kazano je na ovom susretu, nastaviti rad na podizanju kvaliteta i efikasnosti igre, i sigurno je da neće zaspati na lovorikama. Naime, u ŽKK Čelik se intenzivno radi i na izgradnji igračkog kadra sa mlađim kategorijama.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)