Printaj ovu stranu
utorak, 06 Maj 2014 17:02

Izjave uoči Finala KUP-a BIH

U srijedu od 17 sati na Bilinom polju je na rasporedu prvi finalni susret KUP-a Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva . Utakmicu sudi Ognjen Valjić sa pomoćnicima : Davor Beljo, Amer Macić, te Senad Ibrišimbegović (4.), Danijel Pajić (5.),Husein Terzć (6.).Iz uprave zeničkog premijerligaša obavještavaju da će ulaznice za prvi finalni susret biti u prodaji sutra od 13 sati kod ovlaštenih trgovaca na pet prodajnih mjesta u gradu, a kapije stadiona Bilino polje bit će otvorene od 15 sati. Uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine igrati će se u subotu, 17. maja na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Trener Nizah Hukić na konferenciji za novinare istakao je da vjeruje da će njegovi igrači u duelima sa Sarajevom dati svoj maksimum, te da očekuje ambijent kakav dugo nije bio na tribinama.

„ Prvu utakmicu kao što smo priželjkivali igramo kao domaćini i na nama je još da odigramo kako priželjkujemo“ zaključuje Hukić.

Pouzdani veznjak zeničkog tima iskusni Nikola Simić dodao je da smatra da je Sarajevo najkvalitetniji sastav u državi, ali i da se nada da će ekipa uspjeti ponoviti igru iz prethodnog ogleda ova dva tima kada je Čelik u Premijer ligi slavio sa 1 : 0.

Utakmica sezone za Sarajevo

Bilbija: "Utakmica u Zenici je utakmica sezone za nas"

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je press konferencija uoči prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine. Prisutnim novinarima obratili su se trener naše ekipe, Dženan Uščuplić, i napadač, Nemanja Bilbija.

"Pred nama je prvo poluvrijeme finala Kupa BiH. Nakon dugo vremena borimo se za trofej. Maksimalno motivirani odlazimo u Zenicu. U prvom kolu smo imali nekoliko novih igrača. Normalno je da su ti igrači morali proći kroz jedan period prilagodbe. Nakon Zenice nismo izgubili u 13 utakmica. Što se tiče igračkog kadra svi igrači su spremni za ovu utakmicu i nemamo nikakvih problema. Plus je što se revanš igra na Koševu, ali mi ni sutra nećemo taktizirati. Probat ćemo riješiti utakmicu u Zenici", rekao je Uščuplić.

Nemanja Bilbija je istakao kako su igrači maksimalno motivirani za prvu utakmicu, te da je atmosfera u svlačionici na zavidnom nivou.

"Utakmica u Zenici je utakmica sezone za nas. Jako smo motivirani i atmosfera je sjajna. Teren na Grbavici je bio malo težak, ima malo umora, ali mislim da smo potpuno spremni. Sutra je jako važna utakmica, ali pritiska nema",rekao je Nemanja Bilbija.

Eni News/Hronika.ba


Posljednje od

Povezani članci (by tag)