Printaj ovu stranu
četvrtak, 17 April 2014 22:20

KŽK Čelik-Jedinstvo - petak 17h

PRESS U KŽK "ČELIK" Petak: KŽK Čelik – ŽKK Jedinstvo BHT (17h). Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je prva utakmica play off-a za prvaka BiH  protiv ekipe ŽKK Jedinstvo BHT iz Tuzle. Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Jedinstvo BHT  na rasporedu je u petak 18.aprila 2014. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 


Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Alma Kovačević i Marina Džinić.

 

Press konferenciju je vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu napomenuo da je završeno ligaško takmičenje, u kojem je KŽK Čelik osvojio prvo mjesto i izborio prednost domaćeg terena u, eventualnim, odlučujućim utakmicama. Sada slijedi play off za prvaka u kojem Čelik, sutra, igra prvu polufinalnu utakmicu protiv tuzlanskog Jedinstva BHT.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je još jednom čestitao svojim igračicama na odličnoj igri i pobjedi nad Play off-om, u borbi za prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja. Kazao je da im je pobjeda protiv Sarajki donijela novo samopouzdanje za doigravanje-play off-u za prvaka.

Za ekipu Jedinstva kaže da je mlada i borbena ekipa, koju vodi bivša proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a da je u ekipi Jedinstva i mlada i perspektivna košarkašica Melisa Brčaninović, koja bi im mogla zadati najviše problema. U 17. kolu Lige BiH, 23.marta 2014.godine u Tuzli, Čelik je pobjedio Jedinstvo sa visokih 84:53, itiče trener Kecman. Treba igrati skoncentrisano i pobjede ne bi trebale doći u pitanje u dvije utakmice, jer se polufinale  igra na dvije dobijene utakmice. Pokušat će igrati i sa tri nove igračice, iskusnu povratnicu u Čelik, Almu Kovačević, kao i mlade sestre Delić, Anđelu i Nikolinu, koje su došle iz Mladog Krajišnika, nedavno, o čemu smo vas već obavjestili. Dolaskom ove tri igračice u Čelik, dobijena je „širina“ u sastavu, pogotovo sa ovim mladim igračicama, koje su tzv. zaštičeno godište i puno će pomoći u rotaciji.

 

Povratnica u zenički tim Alma Kovačević, nakon sezone provedene u Rijeci, pojačat će Čelik u play off-u.

Izjavljuje da je sretna što je ponovo u ekipi Čelika, u kojoj je stručni rad veoma dobar. Atmofera u ekipi je odlična. Već je igrala sa nekim saigračicama i kaže da joj neće biti problem uklapanje u ekipu. „U utakmicu sa Jedinstvom treba ući ozbiljno i pobjeda neće doći u pitanje“- kaže Alma.

Poziva navijače da dođu i da im daju podršku.

 

Uvijek borbena i neprikosnovena Marina Džinić, nada se pobjedi u obje prve  utakmice sa Jedinstvom (jedna u Zenici i jedna u Tuzli) i da neće biti potrebna majstorica za prolaz, da bi imali više vremena da se pripremaju za finale. Smatra da su dobro pojačane sa tri nove igračice i da će trener moći više rotirati ekipu. I Marina poziva navijače da dođu u što većem broju sutra u Arenu i da zajedno, uz njihovu podršku, idu u nove pobjede.

 

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Jedinstvo BHT  na rasporedu je u petak 18.aprila 2014. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)