Printaj ovu stranu
subota, 29 Mart 2014 00:22

Sjećanje na Amnu Fazlić

PRESS U KŽK "ČELIK" Nedjelja: KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport (18h). U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik") je održana konferencija za medije. Povod za press  je naredna utakmica KŽK Čelik u Zenici u 18. kolu prvenstva BiH protiv ekipe Rudar Sport iz Ugljevika, kao i četiri godine od pogibije mlade košarkašice OKK Čelik, Amne Fazlić. Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport na rasporedu je u nedjelju, 30. marta 2014.godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica.

 

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica Aldijana Iriškić, te Amra Mehmedić, pomoćni trener u KŽK Čelik.

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je istakao dobru igru i visoku pobjedu u zadnjoj prvenstvenoj  utakmici protiv Jedinstva BHT u Tuzli (53:84). Za narednog protivnika, Rudar Sport iz Ugljevika, trener Kecman kaže da igra promjenljivo i da zna namučiti svoje protivnike, kao nedavno Željezničara, Brčanku i Play off. Utakmicu će shvatiti ozbiljno i nada se sigurnoj pobjedi. Neće odstupiti od svojih ciljeva, a to su pobjede do kraja sezone. Zdravstveni bilten je povoljan i sve košarkašice su spremne za nedeljnu utakmicu.

 

Aldijana Iriškić, standardna košarkašica OKK Čelik, ističe mali problem igre u prvoj četvrtini, dok se ne zagriju. Za nedjeljnog protivnika kaže da su ga pobjedili u i Ugljeviku u jesenjem dijelu sezone sa + 33 poena (43:76). Ističe da su u zavidnoj formi, odlično sarađuju u igri i nada se sigurnoj pobjedi i nastavku uspješne, pobjedničke serije.

 

Na kraju pressa prisutnim se obratila i Amra Mehmedić, a povodom sutrašnje godišnjice smrti Amne Fazlić, mlade košarkašice OKK Čelik i reprezentativke BiH. Naime, 29. marta 2010.godine tragično je stradala mlada Amna i sutra se navršava četiri godine od te tragedije.

 

U vrlo emotivnom obraćanju, Mehmedić se prisjetila svoje rahmetli saigračice, Amne Fazlić, i između ostalog istakla: "Vrijeme prolazi. Iako su protekle 4 godine, za nas je kao da se taj nesretni slučaj desio jučer...Vrlo je emotivno i jako se teško vraćati na taj događaj, koji je, prije svega, pogodio njenu porodicu, pa onda i nas, košarku i naš klub. Sudbina je učinila svoje, ali dok naša srca kucaju Amna vječno ostaje u njima. Ovo je trebalo da bude njeno vrijeme. Ona je trebala da nosi našu košarku. Naša velika obaveza je da nastavimo sjećanje za našu Amnu Fazlić"- kazala je, na kraju, Amra Mehmedić.

 

Ženski košarkaški klub Čelik, porodica, školski drugovi i nastavnici, obilježili su četiri godine od stradanja Amne Fazlić, polaganjem cvijeća na spomen ploču u parku ispred Druge gimnazije, kao i obilaskom mjesta stradanja, gdje su, takođe, položili cvijeće na spomen ploču.


Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport na rasporedu je u nedjelju, 30. marta 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU sa posjećivanja spomenika i mjesta stradanja



 

 

 

 

 

.. 

 

E.Imamović za Zenicablog

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)