Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Mart 2014 20:49

Video: Travnik - Čelik na Piroti

Subotnji komšijski derbi između Travnika i Čelika na Piroti imaće i svoju emotivnu stranu, jer su uprave oba kluba odlučile da upriliče podsjećanje na svog legendarnog nogometaša Alojza Renića. Popularni Losko u svojoj bogatoj karijeri nastupao je između ostalih za Travnik i Čelik, a umro je u septembru prošle godine. Tako je odlučeno da žiri sportskih novinara u sastavu Edhem Ekmeščić, Samir Pinjo i Harun Bošnjak proglasi igrača utakmice koji će dobiti nagradu “Alojz Renić“.

 

Ideja je potekla od Edhema Ekmeščića,  a sa ciljem očuvanja imena i vrijednosti koje je sportu donio pokojni Renić a trebala bi prerasti u tradiciju kada igraju Travnik i Čelik bilo na Piroti bilo na Bilinom polju. U okviru 23.kola PL BiH u subotu se na Piroti sa početkom u 15,30 sastaju Travnik i Čelik .Meč će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog sa pomoćnicima Daliborem Hrstićem (Ljubuški) i Amerom Macićem iz Mostara.

 

U prostorijama Edukacijskog fakulteta održana je pres konferencija NK Travnik povodom komšijskog derbija sa Čelikom . Novinarima su se obratili Predsjednik kluba Nihad Selimović, trener Osmo Bajrić, član Upravnog odbora Predrag Sučić, te igrači Neven Laštro i Adis Hasečić, koji su bili strijelci u zadnja dva kola. Očekuje se puna Pirota i dobra utakmica. Čelik ne zna za poraz otkako je na klupu stigao Nizah Hukić dok Travnik na čelu sa novim predsjednikom Nihadom Selimovićem sigurno korača ka sredini tabele. Posljednji meč između Travnika i Čelika na Piroti je odigran 12.septembra 2012. godine a domaćin je slavio sa 2:1.Interesantno je da je prvi gol za Travnik postigao Darko Mišić koji sada nosi dres Čalike a da je na golu Zeničana bio Adis Nurković koji je sada ponovo na Piroti.

 

ENI news

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)