Printaj ovu stranu
nedjelja, 16 Mart 2014 20:02

KŽK Čelik-pobjednice Kupa BIH

Finalni turnir Kupa BiH za žene. KŽK Čelik pobjednik Kupa. Finale: KŽK Čelik - ŽKK Brčanka 86:55 (+31)

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Zenica, 16.mart 2014.god.

ARENA u Zenici. Početak u 18 sati. Gledalaca: oko 500;

Sudije: Jasmina Biščević-Tokić (Sarajevo, Ernad Karović (Zenica), Saša Babić (Banja Luka); 

Delegat: Zoran Marković (Zenica);

 

Kao što smo već objavili, košarkaški ženski klub "Čelik" bio je domaćin finalnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice za sezonu 2013/0214. 

U zadnjem trenutku od takmičenja je odustala ekipa Mladog Krajišnika, tako da se ekipa Brčanke plasirala, bez borbe, direktno u finale Kupa i igrala je protiv domaćina finalnog turnira, zeničkog Čelika.

Juče u jedinoj odigranoj polufinalnoj utakmici, domaćin turnira KŽK Čelik je pobjedio, ubjedljivo ekipu ŽKK Orlovi iz Banja Luke sa  88:47.

U finalu su se sastali, kao što smo već napred objavili, KŽK Čelik i ŽKK Brčanka iz Brčkog. Pobjedila je, sasvim zasluženo ekipa domaćina finalnog turnira, KŽK Čelik.

 

REZULTAT: ČELIK – BRČANKA  86:55 (19:14), (24:10), (15:19), (28:12);

 

Sastavi ekipa: 

KŽK Čelik: Sedina Halimić 8, Marina Džinić 2, Zvjezdana Gagić 13, Jasmina Bigović 15, Amila Hundur, Aida Kalušić 15, Maida Rahmanović 5, Sedina Pašić, Irma Rahmanović 13, Anida Ćorović, Aldijana  Iriškić 15, Berina Hebib; (Trener Slobodan Kecman);

 

ŽKK Brčanka: Čorbadžić 2, Džombeta 16, Musić 14, Bužanin 4, Kajtaz 14, Đorđević 5, Ilić, Lević, Bijelović, Mešić, Halilović. (Trener Edvina Lević);

 

Najefikasnije kod Čelika: Jasmina Bigović, Aida Kalušić i Aldijana Iriškić po 15 poena, te Zvjezdana Gagić i Irma Rahmanović po 13 poena.

Prvi strijelci kod Brčanke: Milica Džombeta (16), te Danira Nakić i Nataša Kajtaz po 14 poena.

 

Ekipa Čelika je opravdala ulogu apsolutnog favorita i očekivano lako osvojila titulu pobjednika Kupa za sezonu 2013/2014. Nakon prve četvrtine bilo je 19:14 za Čelik. Na poluvrijeme se otišlo sa + 19 za domaće košarkašice (43:24). Treću četvrtinu su dobile gošće iz Brčkog (15:19), te je na kraju 3. četvrtine bilo +15 (58:43). 

U zadnjoj četvrtini sigurna igra Zeničanki i potpuna dominacija u ovoj četvrtini (28:12). Najveća prednost u ovoj četvrtini dostizala i do + 33 poena (84:51) i (86:53). Završilo je, konačnih, + 31 poen za Čelik (86:55).  

 

Nakon utakmice uslijedila je svečanost uručenja medalja i pehara. Srebrne medalje košarkašicama Brčanke, a zlatne medalje djevojkama KŽK Čelik uručila je Nataša Bašović, tehnički sekretar Košarkaškog saveza BiH, dok je veliki pehar, namijenjen pobjedniku Kup-a BiH, kapitenu Čelika Aidi Kalušić, uručio Elmedin Konaković, predsjednik KS BiH.

 

U izjavi na kraju utakmice, trener gostiju, Edvina Lavić, je čestitala ekipi Čelika na pobjedi i osvojenom Kupu BiH, a zadovoljna je i sa nastupom svoje ekipe, jer su osvojile drugo mjesto. Kazala je da je Čelik veoma dobra i iskusna ekipa i da je njima bila čast što su igrale u finalu Kupa.

 

Trener Slobodan Kecman je, između ostalog izjavio: "Ovo je ostvarenje cilja. Zacrtali smo sebi da ćemo ove sezone osvojiti bar jedan trofej, a i drugi je na vidiku. U tome smo uspjeli. Djevojkama, ljudima u upravi i naravno meni lično mnogo znači ovaj Kup BiH. Idemo dalje! Naravno, da ćemo sada lakše i sa manje opterećenja igrati i u Prvenstvu BiH, pa normalno je da ćemo pokušati da se domognemo i duple krune"- zaključuje trener Slobodan Kecman.

 

Na kraju, košarkašiceČelika su proslavile prvi trofej u ovoj sezoni sa svojim navijačima i članovima uprave, a drugi trofej Kup-a BiH u klupskoj istoriji, kojeg su osvojile i u sezoni 2011/2012.

Ulaz na sve utakmice finalnog turnira bio je slobodan.

 

SVE ČESTITKE KOŠARKAŠICAMA ČELIKA NA OSVOJENOM KUPU I OD SPORTSKE REDAKCIJE ZENICABLOGA.

 

E.Imamović za Zenicablog

 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU









..


Posljednje od

Povezani članci (by tag)