Printaj ovu stranu
nedjelja, 02 Februar 2014 20:28

Ubjedljiva pobjeda juniorki Čelika

Juniorska ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik je uvjerljivom pobjedom 97:42 protiv Željezničara otvorila takmičenje u Omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Utakmica je odigrana u Skenderiji, a od samog početka košarkašice Čelika su igrale izuzetno dobro i pokazale da će domaća ekipa jako teško do bodova u ovom meču.


Prvi period ekipa Čelika je odigrala jako dobro, ali su i domaće košarkašice igrale izvrsno pa je nakon deset minuta bilo 15:18. U drugom periodu sve je bilo jasno. Ekipa Čelika je pokazala koliko je trenutno kvalitetniji protivnik pa je drugi period riješila u svoju korist 5:36, za rezultat prvog poluvremena 20:54. Treći period je Čelik malo popustio pa je ovaj period završio 12:17. 

 

I posljednji, četvrti period ponovo je ekipa iz Zenice odigrala furiozno 10:26, za konačnih 42:97. Amra Mehmedić je u ovoj utakmici pružila priliku svim igračicama da nastupe, a mlade igračice Čelika su tu priliku iskoristile za sjanu partiju, punu borbenosti i kvalitetnih poteza što je oduševilo i publiku u dvorani. Prvo ime susreta bila je Nedžla Kovačević sa 22 poena i 12 skokova, pratile su je Karla Buhić sa 14 poena, Almina Čehajić i Helena Baškrad su ubacile po 13, Berina Hebib je ubacila 10 poena i upisala 11 skokova, a Almina Hundur je dodala 10 poena uz 7 skokova. Kod domaće ekipe Željezničara Zerina Alispahić je bila najefikasnija sa 12 poena.

 

Treniranje i igranje u seniorskoj ekipi došlo je do izražaja u ovom meču, jer kao što je poznato pet juniorki iz ovog sastava nastupa i za seniorki tim Čelika. Po danas prikazanom ekipa Čelika ne treba brinuti za budućnost.    

 

Već nakon prvog kola možemo zaključiti da je košarkaški Savez Bosne i Hercegovine napravio izvanredan potez organizacijom ovog takmičenja. Trud koji su uložili ljudi u košarkaškom Savezu je za svaku pohvalu, jer samo redovnim igranjem utakmica možemo očekivati da „sutra“ ove djevojčice mogu postati pravi igrači, a samim tim ne treba ni brinuti za budućnost ženske košarke u našoj državi.  

 

ŽKK Željezničar: M. Valjevčić 2, B. Alihodžić 1, Z. Alispahić 12, B. Oruč 4, B. Tekač 9, I. Smolo 2, A. Krajišnik 6, A. Neković 4, E. Šuvalija, A. Delić, A. Dragolovčanin, N. Herović 2. Trener Edina Ljubunčić

KŽK Čelik: L. Maličević, K. Buhić 14, A. Mehinagić, N. Kovačević 22, A. Hundur 10, M. Hajder 9, H. Beškrad 13, A. Begić 6, M. Ahmić, S. Letić, A. Čehajić 13, B. Hebib 10. Trener Amra Mehmedić 

 

Nedžad Glibo, KŽK Čelik TIM

Posljednje od

Povezani članci (by tag)