Printaj ovu stranu
utorak, 21 Januar 2014 21:12

Porazi tri selekcije Čelika

U organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, odigrano je prvo kolo Lige mladih KSBiH u sve tri selekcije (juniori, kadeti i pioniri). U ovoj ligi Zeničko – dobojski kanton, odnosno Košarkaški savez  Zenica, kod dječaka predstavlja ekipa OKK Čelik u sve tri selekcije, a kod djevojaka ŽKK BH Start.

 

Nažalost, sve tri selekcije OKK Čelik doživjele su poraze u prvom kolu. Utakmice su igrane u Areni Zenica na centralnom terenu.

 

Donosimo rezultate selekcija OKK Čelik i najbolje strijelce:

JUNIORI – OKK Čelik – KK Rookie (Banja Luka) 63:81 (15:9), (9:15), (20:34), (19:23);

(Kod juniora Čelika najefikasniji bio je Kenan Arnaut sa 30 poena i Muhamed Mujić sa 16 postignutih  poena).

 

KADETI – OKK Čelik – KK Servitium (Bosanska Gradiška) 51:58 (16:12), (14:9), (17:21), (4:16);

(Kod kadeta Čelika najefikasniji je bio Kermo sa 19  i Varupa sa 10 poena).

 

PIONIRI – OKK Čelik – KK Rookie (Banja Luka) 28:71 (11:16), (3:21), (5:14), (9:20);

(Kod pionira Čelika najefikasniji bio je Besim Arnaut sa postignutih 7 poena dok su Muslić i Bajramović postigli po 5 poena).

 

U slijedećem 2. kolu sve selekcije OKK "Čelik" ide u goste KK "Budućnost" iz Bijeljine. 

 

Ovo je premijerno izdanje Lige mladih KSBiH, koje je pokrenuo Košarkaški savez BiH je uz pomoć prijatelja, a prije svih USAIDa, za dječake i djevojčice na nivou cijele BiH. Za sve učesnike su obezbjeđeni troškovi prevoza igrača i troškovi službenih lica, tako da će djeca moći igrati košarku, bez obzira na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi cjelokupan sport BiH, a prije svih mlađi uzrasti. Lige za dječake će brojati po 12 klubova, što ukupno iznosi 36 ekipa, a lige za djevojčice će brojati po 8 klubova što ukupno iznosi 16 ekipa. Prijavljene su ekipe ekipe iz Zenice, Mostara, Tuzle, Posušja, Bijeljine, Sarajeva, Banja Luke, Trebinja, Viteza,  Sarajeva i drugih gradova. Obzirom da svaka ekipa može registrovati 24 igrača, učešće u takmičenju liga mladih će uzeti 1248 djevojčica i dječaka iz BiH. Sretno svim dječacima i djevojčicama, sretno  novoj Mujanovićevoj, Bajkuši, Džebo... i novim Teletovićima, Markovićima...... :) - – objavili su iz KSBiH.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto arhiva

Posljednje od

Povezani članci (by tag)