19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Januar 2014 23:37

Robijaši i veterani za Muhameda

Večeras je u dvorani na Bilmišću odigrana malonogometna humanitarna utakmica "SVI ZA MUHAMEDA", u kojoj su se sastali veterani NK Čelika i Tim Robijaša, uz zavidan broj prisutnih gledalaca. Povod za odigravanje ove humanitarne utakmice jeste realizacija prve faze prikupljanja novčanih sredstava za liječenje 14-godišnjeg Zeničanina Muhameda Fejzića.


+ foto galeriju priredio Jasmin Hadžić uz nekoliko fotografija našeg reportera Ekrema Imamovića

na linku

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563963063695032.1073742066.122203817870961&type=1 


Ovo je bio prvi dio humanitarne akcije koju je organizovalo Udruženje "Robijaši 1988" iz Zenice. 
U prijateljskom malonogometnom susretu su se sastali Veterani NK Čelika i tim Robijaša. Za veterane su nastupili: Almir Tolja, Sabahudin Bujak, Vitomir Paškalj, Vahidin Imamović, Muhamed Babić, Ekrem Bradarić, Izudin Kamberović, Senad Brkić, Elvedin Beganović. Sa klupe su ih vodili Bajrambašić Besim – Škija (trener) i Damir Bradarac (Predsjednik skupštine Veterana NK Čelik), a tu je bio i šef stručnog štaba  NK Čelik, Nizah Hukić.  


Na drugoj strani su stajali Robijaši: Šaban, Vladan, Eva, Elče, Dojava, Čatala, Belmin, Amer, Alen, Amer, Miki, Šulc, Dambo, Keni Mirza i Sali (trener Mumi).
Utakmica su sudili zeničke sudije Danijel Zrnić i Muamer Bureković. Oficijelni spiker je bio gospodin Mirsad Pripoljac. Iako je rezultat bio u drugom planu, na terenu nije nedostajalo borbenosti, pogotovo sa strane Robijaša, koji su se željeli dokazati svojim nekadašnjim ljubimcima. Iako rezultat ovdje nije bio važan, Veterani su slavili sa konačnih 8:3. Golove su postigli: Elvedin Beganović (3 ), Senad Brkić (3), te Vahidin Imamović i Izudin Kamberović po jedan. Sama atmosfera na tribinama je u pojedinim trenucima podsjećala na Bilino Polje. Zeničani su večeras na Bilmišću mogli uživati u bravurama velikana, ne samo zeničkog nego i bh nogometa.

 

"Najvažnije u svemu je da su se naši sugrađani odazvali prvom dijelu ove humanitarne akcije. Uspjelo se sakupiti 1858,35KM od prodanih ulaznica kao i od dobrovoljnih priloga na ulazu u dvoranu. Svi sudionici večerašnjeg susreta su platili ulaznicu, igrači oba tima, sudije, službena lica, novinari, fotoreporteri. Hvala svima"- kažu iz Udruženja "Robijaši 1988".

 

Udruženje "Robijaši 1988" je zadovoljno odzivom Zeničana na prvu fazu humanitarne akcije "Svi za Muhameda". Istina, očekivali su malo puniju dvoranu. Međutim, mnogi su kupili ulaznicu ali, zbog privatnih razloga večeras nisu prisustvovali utakmici. Važno je napomenuti da su pojedini veterani NK Čelik pred sami početak utakmice kupili po desetak ulaznica koje su podijelili.

Podsjetimo, Muhamedu je prije četiri godine dijagnosticirano oboljenje jetre, nakon čega mu je određena i terapija koju treba da koristi. Prije tri mjeseca urađene su nove pretrage, gdje je dijagnosticiranjem i magnetnom rezonancom otkriveno da se radi o autoimunoj cirozi jetre, te da je potrebno liječenje u naprednijim klinikama. Muhamedov otac, Saudin Fejzić, je kazao kako je za liječenje potrebno 5.000 dolara, koje on nije u mogućnosti obezbjediti.
Cijena ulaznice za humanitarnu utakmicu iznosila je 3 KM.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

 

+ foto galeriju priredio Jasmin Hadžić uz nekoliko fotografija našeg reportera Ekrema Imamovića

na linku

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563963063695032.1073742066.122203817870961&type=1 




.




..



.