29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Januar 2014 20:30

Novosti iz RK Čelik

Rukometaši ,,Čelika'' nastavili su sa trenizima i pripremama za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH. Na sinoćnjem treningu u Gradskoj areni Zenica treniralo je  22 igrača, s tim što su po posebno režimu, zbog povreda,  trenirali Mirza Hurem i Davor Kadić, dok Mirza Dervenčić zbog povrede koljena nije nikako trenirao, već je dok je trening ekipe trajao bio na trertmanu svlačionici kod izvanrednog fizioterapeuta Kluba Dinka Grebenara.


- Cilj je da sva tri igrača – Hurema, Kadića i Dervenčića koji su pod posebnom ljekarskim tretmanom osposobim do početka prvenstva i utakmice u Premijer ligi BiH sa RK ,,Bosnom'' 1. februara  - kaže Dinko Grebenar. – Nadam se da ću u tome i uspjeti – ističe Grebenar.  U subotu, 18. januara, ,,Čelik'' igra prvu prijateljsku utakmicu u pripremnom periodu – sa RK ,,Vitez'' u Vitezu.


- U Vitezu će igrati kobinovani sastav, jer ću neke igrače, prije svega Kadića i Dervenčića poštedjeti i oni neće ni putovati u Vitez, dok će se u ekipi pojaviti novoangažovani igrači Nerko Bašić i Amer Ekinović – ističe trener ,,Čelika'' Zdenko Antović. 

 

U petak ujutro 17. januara u Mađarsku putuje odlični mladi golman RK ,,Čelika'' Enes Sirčo, inače član juniorske reprezentacije BiH  – saznali smo u Upravi RK ,,Čelik''.

 

- Rukometni klub ,,Žepče'' nam se obratio s molbom da pustimo Enesa Sirču da u sastavu  juniorske ekipe ,,Žepča'' putuje na turnir u Mađarsku, gdje se u mađarskom gradu Segedinu igra  jak medjunarodni turnir na kome učestvuje  šest ekipa iz Mađarske, Rumunije, BiH i Slovenije. Izašli smo u sustret našim sportskim prijateljima iz ,,Žepča'' i dozvoli golmanu Sirči da putuje sa ekipom ,,Žepče'', a i za našeg golmana će to biti značajno međunarodno iskustvo.   Žepčaci su se pred polazak u Mađarsku našli u teškoj sitaciji, jer im se prvi golman ekipe povrijedio na sinoćnjem treningu – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''. Turnir se igra u subotu i nedjelju, kada turnir i završava.