Printaj ovu stranu
subota, 23 Novembar 2013 22:10

Rukomet: Čelik pretekao Bosnu

Zenički Čelik je večeras imao teško gostovanje i to kod Konjuha iz Živinica, međutim izabranici Zdenka Antovića su trijumfalno prošli i Živinice slavivši sa 22:24. Ovom pobjedom Čelik se osamio na vruhu tabele sa 29 bodova, dok je Bosna ostala na 26.

 

Zeničani su imali inicijativu i tokom cijele utakmice povećavali prednost, a već na poluvremenu imali su viška 4 gola. Krajnji rezultat utaknmice Konjuh-Čelik glasio je 22:24 (9:13).

 Kada se očekivala bolja igra Stolara u drugom dijelu utakmice, to se ipak nije dogodilo. Većim dijelo Čelik je vodio i po 5 golova razlike, a u tri navrata Konjuh se uspio približiti na -2 i to je bilo sve! Teško su rukometaši Konjuha uspijevali spustiti se ispod tri gola razlike, a to je uspijevalo Krečkoviću u 44. i 56.minuti i Begiću u 49.minuti. Ipak, gosti su uspjeli golovima Davora Kadića, bivšeg Konjuhovca, vraćati se na plus pet golova u svoju korist.

Sve nade u povoljniji rezultat Konjuha ipak je pokopao Jolović, koji je kod rezultata 21:23 postigao gol za svoju ekipu. Mada su gosti zadnja dva minuta igrali bez ovog rukometaša domaći nisu mogli promjeniti rezultat./Š.G. Živinice.ba/

Posljednje od

Povezani članci (by tag)