Printaj ovu stranu
subota, 16 Novembar 2013 11:16

Večeras okršaj sa Željezničarom

U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 3. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, sezona 2013/2014, u kojoj se sastaju KŽK Čelik i sarajevski ŽKK Željezničar. Utakmica je na rasporedu u subotu 16.novembra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici.

 

Prisutnim su se obratili: Almir Hamzić, šef stručnog štaba, te košarkašice Čelika Aldijana Iriškić i Sedina Pašić. Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i novi portparol u klubu KŽK Čelik.

 

ŠSŠ Hamzić je na početku analizirao protekla dva susreta u kojima je Čelik poražen u Sarajevu od Play offa (73:72) u 2.kolu domaćeg prvenstva, te u Beogradu od Radivoj Koraća (77:65) u 4.kolu MŽRKL.

 

Istakao da je njegov tim u protekle dvije utakmice protiv Play off-a u Sarajevu i Radivoj Koraća u Beogradu igrao jako dobro u prvih 30-ak minuta, ali da su zbog neiskustva i male rotacije igračica, poraženi u samom finišu utakmice. Naime, u regionalnoj ligi koristi samo 6 igračica, što ekipe sa "dužom klupom" to koriste i "slomi" ih u finišu utakmice. Ipak, kako je istakao Hamzić, utakmice domaćeg šampionata će poslužiti da mlađe igračice steknu neophodno iskustvo, kako bi se na njih moglo značajnije računati i u Regionalnoj ligi. Zbog toga, Hamzić je najavio, da će već u večerašnjoj utakmici priliku da pokažu šta znaju dobiti, prije svih Anida Ćorović, Nedžla Kovačević, Sedina Pašić. Željezničar je u prošlom kolu pobjedio banjalučki Mladi Krajišnik, pa je i to znak da one, ipak, nisu bezazlen protivnik.

 

Košarkašica Aldijana Iriškić smatra da je uzrok zadnjim porazima nedostatak koncentracije i sportske sreće. Ona ističe da će protiv Željezničara upisati sigurnu pobjedu. Također, očekuje da će stručni štab dati priliku mlađim igračicama u timu, kako bi stekle neophodno iskustvo za igranje mnogo jačih utakmica.

 

Mlada košarkašica, Sedina Pašić je istakla da mlađe igračice naporno treniraju i strpljivo čekaju svoju priliku. Šansu da zaigraju propustile su u prvom kolu kada ekipa Slobode iz N. Grada nije doputovala u Zenicu, a večeras očekuje dobru igru svog tima i sigurnu pobjedu. Nada se značajnijoj minutaži u utakmici sa Željezničarom.

 

U ovoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati na tri kolosijeka i to:U Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL), domaćem prvenstvu i KUP-u BiH.

 

Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Željezničar je zakazana za subotu 16.novembra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici. Ulaz je slobodan!

 

E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)