Printaj ovu stranu
subota, 09 Novembar 2013 17:13

Ragbi: Luksemburg-BiH 12:24

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru Evropskog prvenstva „grupa 2D“, kao gost savladala je reprezentaciju Luxemburga rezultatom 12:24, poluvrijeme 12:10. Pred oko 300 gledalaca, među kojima je bila i veća grupa BH Fanatikosa, ragbijaški Zmajevi su, na stadionu Josy Barthel Route d’Arlon, slavili zasluženu i značajnu pobjedu.

 

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupali Fetić, Jason, Stanković, Pojskić, Uzunović, Jovanović, Durgut 5, Zadić, Glavaš, Gojković, Vehabović 14, Mujić, Oruč 5, Hamzić, Kapić, Perčinlić, Ahmić, Keserović, Čerim, Subašić, Spahić, Ajkunić i Izić. Zmajevi su poveli sa 0:5 preko Harisa Oruča, koji je postigao zgoditak, a raspoloženi Armin Vehabović dodao dva poena iz pretvaranja. Ipak, domaćini uspjevaju postići zgoditak, koji ubrzo anulira Vehabović iz kazne i rezultat je do pred sami kraj  prvog dijela bio 5:10. Na odmor se ipak otišli minimalnom prednosti domaćina, koji su postigli zgoditak i napravili pretvaranje.

 

U nastavku utakmice briljirao je preciznim kaznenim udarcima Vehabović i sa devet poena ostavio domaćine u zaostatku. Desatak minuta prije kraja naš Šveđanin Dženan Durgut postiže zgoditak i sa svojih pet pravi konačnu razliku od 12 poena, jer Vehabović iz pretvaranja pogađa samo stativu. Do kraja  su Luksemburžani pokušavali stalnim napadima sačuvati prvo mjesto na tabeli, ali odbrana Zmajeva je odigrala rutinski i sačuvala sigurnu pobjedu. (En.B.)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)