Printaj ovu stranu
nedjelja, 03 Novembar 2013 18:29

Pobjeda i remi omladinaca Čelika

Omladinci Čelika (kadeti i juniori) danas su u Zenici odigrali utakmice 13.kola Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Slavija iz I. Sarajeva.


Izvještaj KADETI :

NK ČELIK – FK SLAVIJA 1:1

U utakmici 13. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, danas u 13 sati, igrali  su kadeti NKČelik i njihovi vršnjaci iz FK Slavija (I.Sarajevo).

Rezultat: Čelik – Radnik 1:1 (0:1); Strijelac za Čelik je bio Enes Čolić  Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po oblačnom vremenu (+14*C). Glavni sudija je bio Karić Azem, sa pomoćnicima: Zrnić Danijel i Smriko Sahib (svi iz Zenice);

Kadeti Čelika, nakon 13 kola, imaju sedam pobjeda, jedan remi i pet poraza u prvenstvu Premijer omladinske lige BiH u nogometu.

 

Izvještaj JUNIORI:

NK ČELIK – FK SLAVIJA 7:0

Juniori Čelika, također su danas, u 15 sati, igrali utakmicu iz 13. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2013/2014, protiv ekipe FK Slavija iz I.Sarajeva.

Rezultat: Čelik – Radnik 7:0 (3:0) Strijelci za Čelik: Šijerkić u 27. i 55.minuti, Duraković u 40.' iz penala i 69.minuti, te Softić u 44.', Kadušić u 74.' i Hanan Adilović u 86.minuti.

Glavni sudija: Glavni sudija je bio Zrnić Danijel sa pomoćnicima: Karić Azem i Smriko Sahib (svi iz Zenice). Delegat na obje utakmice je bio Gvozden Haris iz Sarajeva.

Sastav juniora Čelika: Vehabović, Aletić, Hamzić, (Garanović), Čurić, Jurković, Komšić, (Kadušić), Duraković Anes,  Softić, Šabanović, (Bonić), Šijerkić, (Adilović Hanan), Babović, (Vujica).  (Trener: Brkić Senad); I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom travom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po oblačnom vremenu (+14*C). Domaći nogometaši su sasvim zasluženo savladali juniore Slavije sa ubjedljivih 7:0. Samo se dugo čekalo na prvi gol (27.minuta), a poslije je bilo sve lakše. Puleni trenera Senada Brkića su u svim elementima igre nadigrali goste iz I. Sarajeva.

 

Juniori Čelika sada imaju šest pobjeda, jedan remi i šest poraza  u proteklih trinaest kola novog prvenstva Premijer omladinske lige BiH u nogometu.

 

Jedna primjedba na organizatore utakmice na kasni početak utakmice. Naime, dnevne utakmice seniorske Premijer lige su počele u 13,30 sati, a ova utakmica je počela u 15 sati. Cijelo drugo poluvrijeme je odigrano na ivici regularnosti zbog vidljivosti, jer se mrak opasno približavao. Utakmica je završena u 16,46 minuta. Obzirom na oblačno vrijeme, mrak je bio još izraženiji. Moralo se uzeti u obzir prebacivanje ljetnog na zimsko računanje vremena kod određivanja satnice ove utakmice.

 

E. Imamović za Zenicablog 

+ foto sa utakmice juniora

 
031120134144
 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)