29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Novembar 2013 06:20

Večeras dvije utakmice u Areni

Subota: U Areni dupli program - KŽK ČELIK – ŽKK SLOBODA (u 18 sati). OKK ČELIK – KK TURBINA (u 20 sati). Kao što smo ranije objavili, u subotu u gradskoj Areni u Zenici, igraju se dvije košarkaške utakmice.


Da podsjetimo, prve će na parket Arene, u 18 sati, košarkašice KŽK Čelik, koje će uokviru prvog kola BH prvenstva biti domaćini ekipi Slobode iz Novog Grada (Bosanski Novi). Treneru Hamziću je nepoznata ova ekipa Slobode, koja je odustala od takmičenja ove sezone od Međunarodne regionalne lige. Košarkašice Čelika su, svakako, favoriti u ovoj utakmici. Ekipa se stabilizovala nakon nedjeljne pobjede u trećem kolu MŽRKL protiv sarajeskog Play offa. Šansu da zaigraju u ovoj utakmici će dobiti i mlađe košarkašice, kako je na pressu pred ovu utakmicu izjavio trener Hamtić. ULAZ NA OVU UTAKMICU, ZA SVE GLEDAOCE, JE SLOBODAN!

 

U drugoj utakmici večeri, u 20 sati, sastaju se košarkaški timovi OKK Čelik i KK Turbina iz Jablanice. Ova utakmica se igra uokviru trećeg kola A1 lige KS BiH. U prva dva kola Zeničani su zabilježili dvije ubjedljive gostujuće pobjede (Play off – Čelik 64:90, te Bihać – Čelik 64:92), dok je Turbina zabilježila jednu pobjedu i jedan poraz. Domaća ekipa trenera Nedžada Hodžića će se, dakle, premijerno predstaviti zeničkim ljubiteljima košarke. Čelik je aspolutni favorit u ovom duelu, a sudeći po prikazanoj igri, imenima koja čine ekipu, ali i sastavu uprave, OKK Čelik je, čini se, na putevima oporavka i krupnim koracima korača ka društvu najboljih bh. košarkaških timova. 

 

"Kvalitetna ekipa, stručno vođena i sastav Upravnog odbora, garancija su dobrih igara i rezultata", poručuje Senaid Begić, potpredsjednik OKK Čelik, koji je zajedno sa predsjednikom kluba, Kasimom Sarajlićem, ali i još nekolicinom entuzijasta, košarkašima Čelika osigurao kvalitetne uslove za rad i napredak  Bivši reprezentativac BiH, Ivan Opačak, koji je igrao za dosta jakih evropskih klubova, a čije srce je uvijek kucalo za Čelik i Zenicu, gdje je i ponikao, sada je na čelu igračkog pogona. Pred utakmicu sa Turbinom izjavljuje: "Dolaskom Dine Hodžića, Aldina Klinca, te povratkom Arijana Radana, ekipa je dobila konture ozbiljnog tima. Hodžić (dijete zeničke košarke) nam mnogo znači na mjestu pleja. Meni je mnogo olakšao posao, a on je razigravač uz kojeg je mnogo lakše i mladim igračima. Adem Pezer je odlično odigrao prve utakmice. U pripremnom periodu je dobro radio i sve to nam daje za pravo da budemo optimisti. Neće biti lako, posebno na gostujućim utakmicama, ali vjerujem da ovaj tim ima kvalitet. Dobro je vođen i nadam se da ćemo navijačima donijeti mnogo radosti".


U prošloj utakmici u Bihaću OKK Čelik je igrao u slijedećem sastavu: Fejzagić, Opačak 23, Radan 10, Arnaut 3, Hodžić 21, Begagić 2, Pezer 14, Balta 4, Fajković 2, Durmić 6, Klinac 7, Spahić. (Trener: Nedžad Hodžić). Kako su najavili u klubu, ulaz na ovu utakmcu je 2 KM, s tim da je ulaz za dame slobodan.


Iz oba kluba pozivaju navijače da ih podrže, a da će se oni odužiti navijačima borbenošću i pobjedama.

 

E. Imamović za Zenicablog