Printaj ovu stranu
nedjelja, 27 Oktobar 2013 13:05

Čelik u Istočnom Sarajevu

Danas nas očekuju dvije preostale utakmice XIII kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Radnik u Bijeljini dočekuje Mladost iz Velike Obarske, dok u drugoj utakmici današnjeg programa nas očekuje duel starih sportskih rivala Slavije i Čelika, koji su susjedi na tabeli. Slavija je deseta, a Čelik jedanaesti.


Ukoliko izuzmemo pobjedu nad Širokim, Slavija je poražena na pet mečeva zaredom, dok je Čelik ove sezone ''kralj remija'', sakupili su ih čak osam u trinaest kola, a neporaženi su sedam utakmica uzastopno, a od toga su četiri puta igrali neriješeno.  Za današnji susret strateg Zeničana bit će lišen usluga Bajraktarevića, Jusića i Mišića.

 

Ovi rivali su se do sada sastajali 23 puta, a do sada su uspješniji današnji domaćini koji su slavili deset puta, Čelik je trijumfovao na devet susreta, dok su četiri susreta okončana bez pobjednika, a na stadionu u Lukavici Slavija je dominatna, u jedanaest utakmica, slavili su devet puta, a Čelik je slavio samo dva puta, a posljednji put 2010. godine. Podsjećamo prvi put Zeničani su slavili u Lukavici 2007. godine, te Zeničanima ostaje da se uzdaju u zakon brojeva i da će ponovo nakon tri godine slaviti u Lukavici.

 

sc.sport

Posljednje od

Povezani članci (by tag)