29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Oktobar 2013 12:54

Rukomet: Škrbić sa Šabanovićem

Nakon prvenstvene utakmice RK,,Krivaja'' – RK ,,Čelik'' u Zavidovićima (37:29 za ,,Čelik''), sastali su se bivši igrač ,,Čelika'' i bivši reprezentativni golman Adnan Šabanović i predsjednik RK ,,Čelika'' Pane Škrbić.


Naime, Šabanović je iz ,,Čelika'' otišao u Španiju – u Atletico Madrid, a sada je slobodan igrač i trenira sa rukometašima ,,Krivaje''. Sigurno je da za njega ima mjesta u svim premijerligaškim timovima u BiH, ali je problem plaćanja međunarodnog certifikata za igrače koji su igrali u inostranstvu. 


- Nije nikakava tajna da ,,Šabi'' i ja imamo izvanredne, prijateljske odnose.  On je dobar igrač i dobar čovjek. Sada je slobodan igrač, a mi, ako se sredi finansijska situacija moramo razmišljati unaprijed – o našoj ekipi koja bi, nadam se, u narednom prvenstvu nastupila u Regionlanoj SEHA LIGI. Postoji obostrana želja za nastavak saradnje RK ,,Čelika'' i Šabanovića, a u Zavidovićima  se nalazi još jedan bivši reprezentativac BiH i internacionalac bez angažmana - Ivan Divković . Oba internacionalca treniraju sa RK ,,Krivajom'' i, kako smo saznali,  oba su u odličnoij formi, kazao nam je Škrbić. .