Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 21 Oktobar 2013 03:16

Planovi odbojkaškog saveza

Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH (OSBiH) na današnjoj sjednici je odlučio da prijavi odbojkaške reprezentacije BiH za CEV takmičenja u 2014. godini.  OSBiH prijavio je seniore i seniorke za učešće na kvalifikacijskim turnirima koji će biti odigrani u maju 2014. godine, a vezani su za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2015. godine. 


Odluka o prijavi temelji se na želji da OSBiH ostane aktivan u evropskoj odbojkaškoj porodici, mada je već sada poznato da za taj nastup seniorskih reprezentacija nedostaje cijeli iznos potrebnih sredstava, saopćeno je iz OSBiH.

Dodaje se da će članovi UO-a uložiti maksimum truda i napora da stvore uslove za nastup reprezentacija, a tražit će i financijsku podršku od institucija BiH, sponzora i donatora. Za Koordinatora međunarodnih aktivnosti OSBiH imenovan je Ifet Mahmutović iz Sarajeva. 

Na sjednici Upravnog odbora usvojeni su i izvještaji o nastupu odbojkaških reprezentacija BiH u 2013. godini, o organizaciji BVA prvenstva za kadete 2013. godine, o takmičenjima u odbojci na pijesku Odbojkaškog saveza BiH u 2013. godini.

Upravni odbor usvojio je i izvještaje o pripremi i početku takmičarske sezone 2013./2014., o održanom seminaru službenih lica (sudija i delegata – kontrolora), te o testiranju službenih osoba Odbojkaškog saveza BiH, kao i odluke o izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja Odbojkaškog saveza BiH i o izmjenama i dopunama Aneksa propozicija stalnih takmičemnja Odbojkaškog saveza BiH (usklađivanje sa izmjenama Zvaničnih pravila odbojkaške igre), navodi se. 

Usvojen je i kalendar takmičenja u odbojci na pijesku u 2014. godini. Susreti će se igrati: 17./18. juna u Čapljini, 24./25. juna u Međugorju, 31. juna/1. jula u Tuzli, 7./8. jula u Derventi, 14./15. jula u Gradiški, 21./22. jula u Banjoj Luci, 28./29. jula u Brčkom i 5./6. augusta u Odžaku.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)