19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Oktobar 2013 20:35

Press:Čelik dočekuje Zrinjski

U press salonu stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je, predstojeća, subotnja prvenstvena utakmica 12. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 19.oktobra 2013.god., u 17,00 sati. Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i prvotimac Čelika, Semir Bajraktarević. U vezi sutrašnje utakmice sa Zrinjskim, Jagodić kaže da je utakmica jedan od dva derbija 12.kola Premijer lige. Drugi derbi je Borac-Široki Brijeg.


 

Sastav tima za sutrašnju utakmicu će zavisiti i od taktike, jer je cilj osujetiti Zrinjski da bude pravi u stvarima koje su mu, po Jagodiću, dobri: "Brzi su, imaju dobar kontra napad i u skoku su dominantni, tako da moram voditi i tome računa", kaže, pored ostalog, Jagodić.

 

Čelik je u prošloj sezoni  pobjedio Zrinjskog u oba susreta sa po 2:0 i  Jagodić se nada se kako će, ponovo, susret protiv Mostaraca biti prekretnica ka pozitivnoj seriji.

„Tačno je da mi ne igramo kao prošle sezone i da je Zrinjski danas bolji nego prošle sezone,ali poslije pet utakmica u kojima nismo pobijedili ali ni izgubili, nameće nam se imperativ da pobijedimo. Jedinu pobjedu u ovom prvenstvu, protiv Rudara ostvarili smo u 6. kolu i eto sada bi opet trebali slaviti u 6. utakmici. Nadam se da će dobra atmosfera koja vlada u ekipi i naš dobar rad, rezultirati pobjedom koja će nam mnogo značiti pred seriju teških utakmica i zgusnuti raspored kojeg igramo u ritmu subota – srijeda“, kaže trener Jagodić.

 

Što se tiče igračkog kadra Jagodić kaže da su svi igrači u konkurenciji za sastav protiv Zrinjskog, osim povrijeđenog Emira Jusića, koji će biti upitan i za prvu utakmicu osmine finala KUP-a, u srijedu 23.oktobra 2013.god. protiv Bratstva iz Gračanice.

Upitan za sutrašnji sastav, Jagodić je izjavio:

"Na golu će biti Adilović ili Nurković", dodavši kako je sretan što Čelik ima tako dva kvalitetna golmana, kao i Saliha Hinovića koji trenutno ima status trećeg golmana. Jagodić dalje nastavlja: "Danas poslije treninga vjerovatno ću odlučiti kome ću dati šansu na štoperskim pozicijama. Da li ću vratiti kapitena Kenana Horića ili ga ostaviti u vezi, ili ću krenuti sa dvojicom reprezentativaca Seadom Jakupovićem i Renatom Gojkovićem koji su odlični bili u selekcijama U21 i U19 na međunarodnoj sceni. Na bokovima su Mišić i Lakičević. U veznom redu sam na slatkim brigama jer tu su Bajraktarević, Barać, Simić, Dedić, Stajić, pa i Horić. Nakon treninga ću odlučiti koja će tri ili četiri igrača dobiti priliku. U napadu su Saša Kajkut i Jasmin Mešanović i nadam se da će njih dvojica biti na visini zadatka. Naravno tu su i Namir Alispahić i Haris Ribić koji dobro rade i nameću se"-zaključuje Trener Jagodić.

 

Vezni nogometaš Čelika, Semir Bajraktarević je izjavio: "Sve znamo o Zrinjskom. Šef nas je upoznao sa svim detaljima njihove igre. Nemaju nas čime iznenaditi. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Atmosfera u ekipi je dobra. Svjesni smo da u proteklom periodu nismo ostvarili očekivane rezultate i vjerujem da ćemo borbenom igrom i zalaganjem obradovati naše navijače i da će se naš pošten rad na kraju isplatiti"- kazao je Semir Bajraktarević.

 

Glavni sudija na utakmici će biti Stankić Predrag -Bijeljina, pomočnici: A1 Dujak Goran-Odžak, A2 Drašković Dalibor -I. Sarajevo, 4.sudija Baković Haris -Sarajevo, 5. Peljto Irfan -Sarajevo, 6. Šehović Admir-Sarajevo;

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 17 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj derbi utakmici 12. kola prvenstvene sezone, 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog