29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Septembar 2013 15:26

Press:Čelik dočekuje Želju

U press salonu stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 10. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin aktuelnom prvaku BiH, sarajevskom Željezničaru. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 28.septembra, u 15,30 sati. Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Jasmin Mešanović, mladi napadač Čelika. Na ovaj press su došli, kako rekoše, iz daleka, gdje se ekipa Čelika i stručni štab nalaze u svojevrsnoj izolaciji nakon utakmice u srijedu sa Vitezom. Nisu nam otkrili gdje se nalaze.

 

Jagodić  je započeo izlaganje sa osvrtom na igre i rezultate Čelika u proteklom dijelu šampionata. Nije zadovoljan ni igrom, ni zalaganjem, niti bodovnim bilansom u odnosu na odličan raspored utakmica u proteklih 9 kola (igrano 6 utakmica u Zenici i osvojeno samo 8 bodova + 1 bod na gostovanju).

 

U vezi sutrašnje utakmice sa Željezničarom, Jagodić kaže da je utakmica derbi, bez obzira na lošiji start u prvenstvu aktuelnog prvaka BiH, kao i loš start Čelika. Željezničar dolazi osokoljen zadnjom pobjedom protiv Leotara i povratkom u tim Nermina Zolotića nakon loma noge, pa nastavlja ocjenu sutrašnjeg derbija:


''Ovo je utakmica koja može biti prekretnica. Sa pobjedom bi se, vjerovatno, sve ove igre, ako se i mogu nazvati igrama, bile zaboravljene. Dobra igra i pobjeda značili bi nam mnogo i bili bi najava izlaska iz krize, dok bi drugi ishod značio produbljivanje krize. Željezničar je pobjedom protiv Leotara sebi učinio lakši put do ovog derbija, dok smo mi podbacili protiv Viteza. Nemam pravo obećati pobjedu protiv Željezničara, jer ga poštujem kao protivnika, ali imam pravo kazati da ćemo učiniti sve da pobijedimo i da će se moji igrači truditi da obraduju navijače. Naša igra je dno dna, dotakla je dno. Sigurno ne može gore i možemo ići samo naprijed. Igra može biti samo bolja''.


Jagodić ističe kako Željezničar nije tim kojeg se treba bojati:


''Željo nije ekipa od koje se treba strepiti. Cijenim ekipu sa Grbavice, ali ako moji igrači daju svoj maksimum, trijumf nije upitan. Ne znam ko će početi meč, ali za nekoliko igrača ova utakmica bi mogla biti i posljednja u dresu Čelika, u slučaju lošeg rezultata'' izjavio je ŠSŠ Vlado Jagodić.

Što se tiče igračkog kadra Jagodić kaže da su svi zdravi i u konkurenciji za sastav.

 

Jasmin Mešanović je jedan od rijetkih koji je u formi. Na današnjem pressu je izjavio: ''Svjesni smo da ovo nije dobro i da ovo nije Čelik kakvog svi skupa zajedno sa navijačima želimo. Ne igramo dobro, i zato je možda dobro što nam dolazi Željezničar. Bićemo dodatno motivisani, i mislim da je ovo pravi meč u kojem se možemo vratiti na pobjedničke staze. Očekujem podršku naših navijača i sutra svih 90 minuta, a mi ćemo učiniti sve da im se odužimo pobjedom'', kaže Mešanović.

 

Inače, Čelik je protiv Željezničara ostvario 6 pobjeda, 10 poraza i 6 neriješenih utakmica u zajedničkoj Premijer ligi Federacije i RS (11 sezona). Prošle sezone Čelik je na Bilinom polju poražen od Željezničara sa 2:1, a u Sarajevu je bilo neriješeno 1:1.  Sutrašnji duel sudit će Danijel Pajić iz Bijeljine.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 15,30 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj derbi utakmici 10. kola prvenstvene sezone, 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa