Printaj ovu stranu
četvrtak, 29 Avgust 2013 20:38

Foto:Veterani Čelik-Dinamo 6:3

Stadion: "A" teren KSC Kamberovića polje. Početak:17,30 sati; Gledalaca  oko 1.000. Glavni sudija: Muamer Bureković. Pomoćnici: Danijel Zrnić i Sahib Smriko.

Strijelci: 0:1 Strupar (12'), 0:2 Strupar (18'), 1:2 Terzić B.(24'), 2:2 Bolić E. (32'), 3:2 Brkić S.(45'), 4:2 Bolić E. (56), 4:3 Strupar (69'), 5:3 Paškalj V.(75), 6:3 Bolić E.(80');

 

Za NK Čelik su nastupali: Hrustanović (Tolja, Sirćo), Beganović, Bolić, Bradarac, Šabić, Bujak, Bajrambašić, Brkić, Hadžiahmetović, Bradarić, Paškalj, Tešić, Babić, Zukić, Japaur, Terzić, Kamberović, Imamović, Hukić, Kobić, Buza Mirnes; (Trener: Besim Bajrambašić);

 

U sastavu NK Dinamo-Zagreb su bili: Jozić, Braun, Arnautović, Hadžić, Gašpar, Bogdanović, Kozniku, Poldrugač, Marušić, Botunec, Strupar, Ačkar, Salihović, Mešanović, Hadžić, Šabić. (Selektor: Hadžić Ismet, trener: Fahrija Dautbegović);

 

KLIKNI OVDJE da pogledaš foto galeriju

 

Veterani NK Čelik i zagrebačkog NK Dinamo odigrali su, na stadionu KSC Kamberovića polje, prijateljsku utakmicu, koja je odigrana na Dan Zeničko – dobojskog kantona. 29.avgusta. Utakmicu su organizovali Predsjednik Skupštine Udruženja veterana NK Čelik, Damir Bradarac, predsjednik Upravnog odbora i sekretar Udruženja Mato Gavran i Mirnes Husejnagić. Podršku odigravanju ove utakmice pružili su Općina Zenica i ZE.DO kanton, odnosno prvi ljudi ove dvije institucije Husejin Smajlović i Munib Husejnagić.

 

Prisutni gledaoci su vidjeli reviju od devet golova. Po tri gola su postigli Elvir Bolić (Čelik) i Branko Strupar (Dinamo). Ljubitelji nogometa iz Zenice i okolnih mjesta su zadovoljni napustili ovu prijateljsku utakmicu, jer su mogli, sa sjetom se prisjetili davnih vremena, u kojima su mnogi akteri ovog meča igrali važne uloge na prvoligaškim terenima. 

Očekivano, najviše su prikazali, još uvijek aktivni igrač i strijelac Senad Brkić, kao i bivši standardni bh. reprezentativac i donedavno, najbolji strijelac bh. repke, Elvir Bolić. Kod Dinama ističemo trostrukog strijelca Branka Strupara.

 

Utakmici je prisustvovao i legendarni Josip Lalić, koji je nastupao za oba ova kluba. Evo kraće biografije Josipa Lalića: "Rođen: Sijekovac, Bosanski Brod, 1945, igrač sredine terena. Nastupao za Čelik iz Zenice (1963 – 70), odakle je prešao u zagrebački Dinamo (1970–75). Karijeru je zaključio u švic. Luganu (1975–76). Jedan od najboljih igrača sredine terena u BiH svih vremena; tehničar odlična driblinga, sjajna udarca i pregleda igre. Za Dinamo odigrao 259 utakmica i postigao 59 pogodaka. Predvodio je momčad u razdoblju kada je postizala skromne rezultate. Za B reprezentaciju Jugoslavije odigrao 2 utakmice. Okušao se kao trener u matičnome Čeliku; najprije kao pomoćnik K. Šestiću i M. Ribaru, potom je uveo klub iz druge u prvu ligu. Kraće vrijeme trenirao zagrebačku Lokomotivu".

 

Po završetku utakmice nastavljeno je druženje u kojem su evocirane uspomene i dogovarana buduća saradnja između ova dva kluba.

Iz veterana NK Čelik najavljuju da su u toku razgovori sa ostalim klubovima iz tzv. velike četvorke nekadašnje države (Partizan, Crvena Zvezda, Hajduk), za odigravanje prijateljskih utakmica i sa ovim klubovima.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI OVDJE da pogledaš foto galeriju

Posljednje od

Povezani članci (by tag)